Presedintele Bush a fost nevoit sa-si ceara scuze unui reporter de la celebrul cotidian Los Angeles Times dupa ce a facut glume deplasate la adresa acestuia. In conferinta de presa sustinuta joi la Casa Alba, presedintele american glumise pe seama reporterului care purta ochelari cu lentile inchise la culoare, spunandu-i ca „pentru cei care vad, nu este soare afara”.

Ceea ce nu stia insa George Bush, celebru pentru gafele pe care le face in timpul discursurilor, este ca jurnalistul Peter Wallsten sufera de o boala a ochilor (Stargardt) care provoaca orbirea progresiva si din cauza careia este obligat sa poarte lentile cat mai inchise.

Si chiar in conditiile in care locul unde se tinea conferinta - o gradina a Casei Albe - era ferit de razele solare in acea zi, jurnalistul era obligat totusi sa poarte ochelari negri pentru a-si proteja pe cat posibil vederea.

Mai tarziu, a dezvaluit Wallsten colegilor sai, liderul de la Casa Alba i-a telefonat personal pentru a-si cere scuze, dar a promis in acelasi timp ca nu il va trata „altfel decat pana acum”. „Stiti, eu va impung cu afectiune, baietilor”, s-ar mai fi disculpat Bush.