Marile edituri prezente la Salonul cartii de la Romexpo anunta vinzari record. Cele mai bine vindute titluri au fost noutatile si best-seller-urile. "Codul lui Da Vinci" si-a pastrat pozitia in top la ultima categorie, in vreme ce autorii romani cei mai cautati au fost consacratii Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si "nou-venitii" Radu Paraschivescu si Traian Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a participat duminica la lansarea cartilor "Razboiul timpurilor" si "Tehnica neputintei la romani" semnate de Traian Ungureanu. Seful statului a apreciat ca lucrarile lui Traian Ungureanu se vor constitui in repere ale literaturii, dar si ale modului de analiza a vietii noastre de astazi.

Mai mult, Basescu a declarat ca Traian Ungureanu l-a sustinut si l-a criticat decent si prieteneste, fiind singurul ziarist care i-a influentat deciziile.

Pe de alta parte, presedintele Basescu i-a atacat din nou pe unii ziaristi, care "nu-si accepta conditia de oameni valorosi ai scrisului si vor sa fie parte a exercitarii puteri".

Organizatorii Bookfest au decis sa nu mai anunte, duminica, in ultima zi a evenimentului, castigatorii premiilor salonului, pentru a nu mai face o ierarhizare intre expozanti.