Brazilia si-a reglat citeva minute mecanismul paselor, in vreme ce Australia s-a asezat disciplinata in desenul tehnic gindit de antrenorul Hiddink. Cu o plasa de jucatori, "aruncata" in jurul lui Ronaldinho, "cangurii" au vrut sa anihileze cit mai mult principalul creator al adversarului.

Brazilienii au inceput sa joace cu adevarat dupa pauza. Ajutati si de deschiderea scorului - minutul 50, Ronaldo ii paseaza lui Adriano, iar acesta inscrie din marginea careului. Colaborarea celor doi este o mica razbunare fata de criticile primite la victoria chinuita contra Croatiei.

"Ma bucur foarte mult ca Adriano a marcat din pasa mea. M-am bucurat ca si cind as fi inscris eu. Ma simt bine, sunt pe drumul cel bun"

Ronaldo

Echipa lui Parreira a trait apoi periculos, dind australienilor mai multe sanse de a egala, cele mai mari fiind irosite de Kewell si Viduka.

"Performanta globala a echipei ma multumeste, nu si rezultatul. Ne-a lipsit realismul la ultima pasa. Daca l-am fi avut, am fi putut marca".

Guus Hiidink, antrenor Australia

Tabela se inchide la 2-0 in minutul 89 - abia introdus in teren, Fred urmareste un balon expediat de Robinho in bara si fructifica ricoseul fericit.

"Ne-am calificat si asta e cel mai important acum. E normal sa nu fim la nivelul cel mai inalt, pentru ca nu am avut decit trei jocuri amicale inaintea turneului final. Am crescut fata de partida cu Croatia si o vom face in continuare"

Carlos Alberto Parreira, antrenor Brazilia