Ministrul Educatiei Mihail Hardau a declarat duminica ca a fost declansata o ancheta interna, desfasurata in paralel cu verificarile politiei, pentru a afla persoanele care se fac vinovate de in cazul subiectelor aflate inaintea examenelor, de un jurnalist.

Ministrul Educatiei a facut publice si numele persoanelor care sunt anchetate. Este vorba de Oana Turtoi - secretara SNEE, Carmina Georgeta Cretu - inspector de specialitate in cadrul SNEE si Rozalia Doicescu - inspector de instorie, aceasta din urma si cea care a inmanat plicul cu testele.

Mai mult, ministru Hardau sustine ca este "tinta" premierului Calin Popescu Tariceanu. De altfel, imediat dupa ce premierul a anuntat sambata seara ca o va demite personal pe Paloma Petrescu - secretar de stat in Ministerul Educatiei, ministrul Educatiei a sarit in apararea acesteia, declarand ca aceasta demisie este nejustificata.

Ministrul Hardau a declarat ca s-au facut verificari la toate inspectoratele scolare judetene pentru a se asigura ca plicurile cu subiecte au ajuns la destinatie si ca sunt in siguranta.

El a subliniat ca le-a reamintit tuturor inspectorilor judeteni, intr-o videoconferinta, care sunt atributiile pe care le au in perioada testelor nationale, si a dat asigurari ca examenele se vor desfasura in cele mai bune conditii.

Mihail Hardau a adaugat ca o alta echipa a inceput deja sa lucreze la refacerea subiectelor de la istorie, acestea urmand sa fie distribuite in teritoriu in cel mai scurt timp.