De-a lungul timpului, fondurile europene au constituit un punct de atractie si pentru cei care voiau sa faca bani fara sa munceasca.

Fraudele au ajuns subiect pe prima pagina a ziarelor, fiind deja celebre cazul "Puwak" si cel al autoritatilor locale de la Constanta. Pe proiectele ISPA s-au semnalat mai putine nereguli decat in cazul PHARE si Sapard, unde contractele sunt mai mici, mai multe si mai greu de controlat.

Departamentul de Lupta Anti-Frauda din cadrul guvernului pare sa fi reusit sa convinga Comisia Europeana si implicit Oficiul de Lupta Anti-Frauda (OLAF) din subordinea sa ca fondurile europene sunt in siguranta in tara noastra.

Tudor Chiuariu se lauda ca a preluat un domeniu care era pe "rosu" si l-a dus pe "verde" intr-un an si jumatate. Asta chiar daca in urma cercetarilor nu a obtinut nicio condamnare.

EVZ: Cati bani europeni s-au furat?

Tudor Chiuariu: E greu de spus, pentru ca numai o instanta de judecata va putea stabili prejudiciul in mod clar. Eu estimez totusi ca prejudiciul nu este mai mare de patru milioane de euro.

Articol integral Evenimentul Zilei