Presedintele FIFA Sepp Blatter a raspuns la Radio Monte Carlo criticilor aduse de francezi arbitrului de la egalul cu Coreea de Sud, care nu a validat un gol inscris de Vieira.

"Franta nu ar trebui sa fie atit de inversunata. Inca e in competitie, are sanse de calificare. Exista insa o echipa care a fost deja eliminata si i-a fost furat dreptul la un penalty!" a raspuns Blatter.

Presedintele FIFA a si nominalizat echipa - Cote d'Ivoire.

Blatter a fost foarte clar in privinta asistentei pe care arbitrii ar putea sa o aiba din partea camerelor video: "Sa opresti un meci, pentru a judeca o faza litigioasa? Asta nu e o solutie!"

Rezolvarea pe care o vede totusi seful fotbalului ar fi balonul care are atasat un emitator si care poate semnala daca a trecut sau nu de linia portii. "Aceasta minge a fost experimentata la Mondialele de juniori din Peru, in septembrie 2005. In toamna vom fi gata sa extindem folosirea acestui balon "inteligent"".

Asistenta video este deja folosita in rugby, dar FIFA refuza cu inversunare adoptarea sistemului. "Jocul nostru se bazeaza pe eroarea umana. Toti comitem erori si trebuie sa acceptam asta", a mai spus Blatter la Radio Monte Carlo.