Conducerea PC a decis sa amane pentru sfarsitul saptamanii discutiile privind ramanerea partidului in arcul guvernamental, dar cei mai multi conservatori solicita ramanerea in Executiv.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat, la finalul sedintei Biroului Politic al formatiunii, ca membrii acestei structuri au decis sa lase in seama Consiliului National al partidului hotararea iesirii sau ramanerii la guvernare.

Forul se va reuni duminica si va fi precedat, vineri si sambata, de intalniri ale reprezentantilor conservatorilor in teritoriu, ale membrilor Executivului, precum si de o intrunire a parlamentarilor. Surse din conducerea PC ne-au declarat ca este putin probabil ca partidul sa se retraga din Cabinetul Tariceanu. "Majoritatea a votat pentru a ramane in Coalitie.

Ar fi o mare greseala sa procedam altfel", a spus un senator al conservatorilor. Dan Voiculescu a cerut conducerii partidului sa delimiteze problema dobandirii functiei de vicepremier de cea a ramanerii la guvernare.

Voiculescu scoate dosarele la vedere

Bogdan Ciuca a mai spus ca Dan Voiculescu "are indicii foarte clare" in privinta "sursei" scurgerii de informatii de la CNSAS, mai exact a celui care le-a oferit "unei persoane din afara" care, la randu-i, le-a dat presei. Purtatorul de cuvant al PC a anuntat ca, astazi, Voiculescu va da publicitatii dosarele intocmite de catre fosta Securitate pe numele sau.

In legatura cu aspectul in cauza, Bogdan Ciuca a precizat ca presedintele conservatorilor nu primise nici pana ieri la pranz "celebra decizie a CNSAS", din care trebuie sa reiasa daca a fost sau nu ofiter de Securitate.

Liderul de la Hunedoara si-a pus cagula

Ziaristii si cameramanii care urmareau declaratiile lui Bogdan Ciuca, oferite presei chiar in fata biroului senatorial al lui Dan Voiculescu, au ramas uimiti cand din incapere a iesit o persoana imbracata in costum si cu o cagula, ce-i acoperea fata.

xArticol integral in Adevarul