Parlamentul finlandez a adoptat luni, 19 iunie 2006, cu unanimitate de voturi, legea privind ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza un comunicat al Ministerului Integrarii Europene. Legea va intra in vigoare odata cu promulgarea acesteia de catre Presedintele Finlandei, Tarja Halonen.

Finlanda este cel de-al 19-lea stat membru UE care ratifica documentul de aderare, dupa ce saptamana trecuta tratatul a fost ratificat de Olanda.

Ministerul Integrarii a salutat marti adoptarea, de catre Parlamentul finlandez, a Legii de ratificare a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

„Aceasta ratificare este cu atat mai importanta, cu cat Finlanda va prelua presedintia Uniunii Europene in cea de-a doua jumatate a anului 2006. Este un semnal pozitiv, prin care ni se dovedeste ca avem, in Finlanda, un partener real, care sustine aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007”, a declarat Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene.

Saptamana trecuta Camera superioara a Parlamentului olandez, Senatul (Eerste Kamer), a aprobat Tratatul de aderare a aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Olanda devenind a 18-a tara, din cele 25 ale Uniunii Europene, ce a aprobat documentul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

Miercuri 14 iunie, Camera Deputatilor din Irlanda a ratificat acelasi document, proiectul de lege urmand sa intre in dezbaterea Senatului pe data de 14 iunie si sa fie adoptat in cursul acestei saptamani.