Se ascute competitia operatorilor aerieni de pe piata romaneasca. Doua companii europene - Aegean Airlines (Grecia) si Alpi Eagle (Italia) isi vor lansa, in curand, primele curse regulate catre aeroporturile bucurestene, dupa ce au operat o perioada in regim de charter.

Alte doua companii low-cost, Wizz Air si Ryan Air, tatoneaza terenul catre Bucuresti, in timp ce doua firme israeliene vor transporta saptamanal turisti straini prin curse charter.

Catre Atena si Venetia

Din luna octombrie, romanii vor avea la dispozitie o cursa regulata catre Atena, organizata chiar de un operator local. Aegean Airlines a primit deja autorizatie sa opereze pe Aeroportul "Henri Coanda", urmand sa foloseasca avioane Boeing 737 seria 400, cu o capacitate de 140 de locuri.

La inceputul acestui an, in luna martie, operatorul privat grec a lansat primele curse regulate catre Sofia, urmand sa inceapa, in viitor, operatiunile si spre Istanbul. De la inceputul acestei veri, Alpi Eagle opereaza curse charter zilnice spre Venetia.

Potrivit sefului Directiei de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, compania low-cost a solicitat recent lansarea unor curse spre Venetia, in regim regulat. "Companiile realizeaza in acest moment studii de piata pentru a prezenta un orar", ne-a declarat Dan Andrei.

Integral in EvZ