Audi a scris o importanta pagina in istoria motorsportului la nivel mondial, reusind prima victorie cu un propulsor diesel in cea mai importanta cursa de anduranta din lume, cea de 24 de ore de la Le Mans (Franta).

Istorica victorie repurtata in cursa de la finele saptamanii trecute a fost realizata cu noul monopost Audi R10 TDI, avandu-i la volan pe Frank Biela (Germania), Emanuele Pirro (Italia) si Marco Werner (Germania). Este a sasea si cea mai importanta victorie realizata de Audi la Le Mans.

Succesul este cu atat mai important, cu cat un alt Audi, pilotat de Dindo Capello (Italia), Tom Kristensen (Danemarca) si Allan McNish (Scotia) a terminat al treilea in clasamentul general. Noul Audi R10 TDI, propulsat de un V12 de 650 CP, s-a dovedit a fi cea mai rapida si economica masina din competitie.

Recordmanul de la Le Mans, Tom Kristensen, a reusit de asemenea cel mai rapid tur de pista si a stabilit un nou record al categoriei LM P1, anume 16 tururi cu un plin de combustibil. De asemenea, cu 380 tururi parcurse, Audi a stabilit un nou record si in aceasta privinta.