Naucit si inflamat, domnul prof. Felix Grivco nu-si da seama ca si-a facut-o singur si s-a pacalit: a cerut expres sa se scormoneasca prin dosare si a primit o decizie definitiva. Acum incearca sa-i dea propria interpretare si s-o minimizeze.

Cand am scris prima data despre ICE Dunarea (UM 0107) ne-am trezit la redactie cu un domn - Gavrila - care reprosa ziarului ca l-a facut "colonel", cand el cica fusese doar directorul "Dunarea". In final aveam sa aflam ca era ditamai colonelul, gata-gata sa devina general.

Acesta a lucrat la UM 0644 impreuna cu alt mare gradat, Anghelache, care dupa revolutie si-a gasit lacas la clubul Rapid. Numerosi ofiteri de la Dunarea ("buni romani") au fost luati cu arme si bagaje la trusturile "Intact" si "Grivco". Prin celebra "Dunarea" Securitatea efectua tranzactii si operatiuni financiare sub acoperire (decret semnat de Ceausescu in 1982).

Practic nu facea nimic, dar tragea foloasele. Controla intreaga retea de comert exterior a tarii. Mari surprize ne va aduce arhiva "Dunarea" cand va fi declasificata complet (in 2000 doar in proportie de 15%). In 16 ani Romania democrata n-a fost in stare sa faca lumina in privinta afacerilor derulate de statul roman prin serviciile secrete.

Ion Iliescu ne aiurea cu riscurile desecretizarii "Dunarii", invocand "siguranta nationala".

Societatea "Crescent" a fost infiintata in 1983. "Actiunea" a fost aprobata de generalul Stamatoiu, de la UM 0525. Nu mai incape nici o indoiala ca intregul control al firmei Crescent apartinea domnului Felix Grivco, care a pus mana pe fonduri si si-a creat un imperiu financiar.

Cum de nu inteleg mai-marii nostri ca exista un leac pentru averile domnilor Grivco? Sa-i ia fiscul, de la primele "investitii". Poate ne spune si domnul Felix Grivco ce a mai ramas din "Crescent".

Acesta zice ca a avut relatii amicale cu Securitatea, a facut doar informari despre starea economiei, n-a fost decat bratul comercial al "Dunarii". Numai ca, iata, "bratul comercial" a facut si politie politica. A fost unealta unui stat criminal care-i ucidea si intemnita pe opozanti.

Dupa o asemenea mezalianta - Crescent-Dunarea - nici nu mai era nevoie ca domnul Felix Grivco sa fie avansat la gradul de general ca sa lucreze cu adevaratii ofiteri acoperiti. El insusi era Securitatea. (Poate CVT stie mai bine: "El nu a fost informator, el a fost ofiter".) S-a confundat cu Securitatea. Atat de mult incat trecea pe la Otopeni, spre pista, fara sa fie intrebat de sanatate. Printr-un loc prin care nu trecea nici musca.

Ei nu vorbesc decat ca au fost buni romani, patrioti, si-au facut datoria fata de siguranta nationala. Ba sustin, fara jena, ca au fost si disidenti, ca au stat 12 ore in ancheta, la Securitate.

Dar cei care au stat 16 ani in beciurile Securitatii si inchisorile comuniste? Catorva sute de mii de romani le-au fost distruse vietile si destinele pentru te miri ce vorba aruncata de un patriot de tip Felix. Cetatenii Romaniei au fost victime si nu colaboratorii Securitatii.

Deunazi, dl Felix Grivco se vaicarea intr-un talk show ca in decembrie '89 era hulit de poporul roman din cauza articolelor din Rl.

Sa-l fi hulit cele opt milioane de angajati la stat care ar fi colaborat cu Securitatea? Noi am aflat despre Crescent abia in 5 ianuarie 1990, cand Rompres a reluat o corespondenta a agentiei DPA, din care reiesea ca Marin Ceausescu, inainte de a fi spanzurat, a fost vazut in Eisenstadt, unde se afla un sediu Crescent. Am investigat firma Crescent in iulie 1990.

In rest, asteptam 1 ianuarie 2007. Limanul, Normalitatea. Afirma-te, romane!