Deputatul PRM a facut lobby pentru modificarea Legii sportului in favoarea presedintelui LPF.

Dumitru Dragomir a vorbit in Parlament la depunerea juramintului, cind l-a aparat pe Adrian Nastase de procurorii pusi pe perchezitii in Zambaccian si in alte trei imprejurari nesemnificative.

Initiative legislative a semnat ca primarul o multime, de la acordarea de abonamente gratuite la filarmonica pentru elevi si studenti pina la modificarea Legii sportului. In sensul dorit de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, acelasi cu cel al deputatul PRM Dumitru Dragomir.

In cazul adoptarii amendamentelor propuse la votul de pe 27 iunie, LFP si FRF ar putea beneficia de drepturile de reclama, publicitate, pariuri sportive si difuzare radio-tv asupra meciurilor pe care le organizeaza.

Cluburile iau maruntisul

Structurile sportive participante vor avea dreptul de a obtine o cota-parte din veniturile incasate de structura sportiva de ramura organizatoare, in conditiile stabilite de organizator - ligile profesioniste sau federatiile, dupa caz - se arata in proiect.

Pentru a nu isca un nou scandal cu presedintii de cluburi, alaturi de aceste modificari favorabile institutiei pe care o conduce, Mitica a solicitat si eliminarea birocratiei pentru legitimarea fotbalistilor straini si scutiri de la plata taxelor vamale pentru echipament si materiale sportive. Si a facut si lobby pentru ideea sa, intrind in conflict deocamdata cu alti colegi de Parlament.

„Modificarea Legii sportului e bine venita, pentru ca, astfel, cluburile puternice, precum Steaua, Dinamo si Rapid, nu vor mai pune mina pe totii banii, iar fondurile vor ajunge si la astia mai mici, Iasiul, Clujul.“ Actuala Lege a educatiei fizice si a sportului prevede ca drepturile rezultate din difuzarea competitiilor apartin cluburilor organizatoare.

„Liga inseamna cele 18 echipe, care fac o adunare generala unde se decide cum si dupa ce grila se impart banii intre cluburi. Insa la LFP si la Federatie nu ajunge nici un ban, poate 3% pentru salarii“, a mai spus Dragomir.

Ungurii spun „NEM!“

Deputatul UDMR Marton Arpad s-a declarat impotriva proiectului, aratind ca banii ar trebui sa ajunga direct la cluburi, „la baietii care alearga pe teren si se accidenteaza“, si nu sa se decida - „cum se intimpla mereu in Romania“ - la nivel central modul de impartire a fondurilor.

Dragomir a replicat: „Hai, dom’le, v-ati certat cu Copos la Guvern si acum va dati subtil!“.

Articol integral in Cotidianul