16 carausi responsabili cu manipularea bagajelor pe aeroportul bucurestean s-au ales cu dosare penale dupa ce au furat din sute de geamantane. Credeti ca responsabilii Aeroportului "Henri Coanda" ar trebui sa fie mai atenti si mai rigurosi la selectia firmelor cu care lucreaza? VIDEO.

Nu mai putin de 16 carausi care incarcau si descarcau bagaje pe Aeroportul International "Henri Coanda" (Otopeni) s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat. Si asta, dupa ce au fost prinsi "usurand" atat geamantanele pasagerilor, cat si coletele "Cargo" din cala aeronavelor.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Transporturi Aeriene, in aproximativ doua luni, hotii, care erau angajatii firmei Manzies, au golit sute de bagaje. Valoarea prejudiciului stabilit pana acum de anchetatori se ridica la aproximativ 350 de milioane de lei vechi.

"Cu siguranta suma este mult mai mare. Am reusit sa probam numai o parte din activitatea derulata de membrii grupului in aprilie si mai. Banuim insa ca acestia "opereaza" de mult timp", sustin sursele citate.

20 de bagaje desfacute in cinci minute

Ancheta politistilor de la transporturi aeriene a inceput cu aproape o saptamana in urma, dupa ce pe masa acestora s-au adunat foarte multe plangeri ale unor pasageri care au constatat ca li s-au furat bunuri din bagaje.

"Le-am propus reprezentantilor firmei respective sa instaleze camere de supraveghere pentru a-i putea surprinde pe angajati "la treaba"", sustin oamenii legii. Hotii, cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani, erau foarte rapizi. In aproximativ cinci minute desfaceau

15 -20 de bagaje.

"Le preferau pe cele neasigurate. Daca geamantanul se inchidea cu un lacatel nu era o problema, pentru ca il taiau repede si apoi il asezau frumos la loc. Singurele bagaje de care nu se atingeau erau cele invelite in folie protectoare", sustin politistii. Membrii grupului nu luau chiar tot ce le cadea in mana.

Cautau, in general, cadourile frumos ambalate. Preferau parfumuri, dulciuri, ochelari de soare sau camere foto digitale. "Sa fie noi si de firma, ca sa se vanda bine", explica unul dintre oamenii legii. Cei 16 erau atat de pasionati de ceea ce faceau incat nimic nu i-a putut opri.

"La un moment dat, trei dintre ei si-au dat seama ca au fost surprinsi de camera in timp ce desfaceau de zor bagaje. S-au uitat pe rand in obiectiv, s-au sfatuit cateva minute si au decis sa-l acopere cu o bucata de scotch. Dupa care si-au continuat nestingheriti treaba", povesteste politistul.

Articol integral in EVZ