Un puternic cutremur subacvatic, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, a zguduit, duminica, insula indoneziana Sulawesi. Agentia nationala de meteorologie si geofizica a anuntat ca nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale, scriu agentiile internationale de presa.

Un oficial al agentiei a precizat ca epicentrul cutremurului a fost la 72 de kilometri adancime, la 110 kilometri de orasul Gorontalo, din nordul insulei Sulawesi si nu au fost inregistrate valuri seismice.

Peste 200 de persoane au murit in sudul insulaei Sulawesi, saptamana aceasta, din cauza alunecarilor de teren de proportii provocate de ploile torentiale.

Cutremurele sunt frecvente in Indonezia. Dupa un tsunami provocat de seismul din decembrie 2004, au murit sau au fost date disparute 170 000 de persoane in provincia Aceh.

Un cutremur de 6,2 care a zguduit insula Java, luna trecuta, a facut 5 700 de victime si a distrus a mii de locuinte, in zona Yogyakarta.

Cele 17 000 de insule ale Indoneziei se afla de-a lungul unei centuri cu o intensa activitate vulcanica si seismica, numita "cercul de foc al Pacificului".