Decizia conservatorilor de a ramane la guvernare este apreciata de PNL. Teodor Melescanu a declarat, la Radio Romania Actualitati, ca este multumit de pozitia exprimata de Consiliul National al Partidului Conservator.

"Este o decizie pe care o consideram foarte oportuna in actualul climat de la noi din tara.

Decizia asigura functionarea in continuare a coalitiei de guvernare si sprijin parlamentar majoritar intr-o perioada care este mare nevoie de acest sprijin.(...) Nu exista nici un motiv ca pentru o problema personala a liderului sa avem o decizie de retragere de la guvernare din partea partidului", a spus Melescanu.

Referitor la conditiile puse de conservatori pentru a ramane la guvernare Melescanu considera ca:

"Nu e serios cand guvernezi intr-o coalitie sa pui conditii ultimative in timp sau pe anumite teme, dar cred ca un dialog sincer si deschis la nivelul coalitiei pentru a vedea ce anume din cerintele PC pot fi realizate, armonizandu-se cu programul de guvernare si cu conditiile reale ale Romaniei, inclusiv cele legate de aderarea la UE mi se pare o chestiune normala de discutat si sunt convins ca din partea liberalilor va exista deschidere pentru asemenea discutii".

Melescanu considera ca Coalitia de guvernamant are nevoie "de un sprijin cat mai larg, pana la 1 ianuarie 2007, pentru a ne realiza obiectul aderarii. In conditiile in care acest sprijin poate fi obtinut, este foarte bine.

Daca pretentiile depasesc si interesele, si programul de guvernare, si obligatiile pe care nu le-am asumat , evident ca nu se poate ca pana la urma costurile sa fie mai mari decat avantajele, sa platim un pret mai mare decat valoarea marfii", a spus Melescanu.