Directorul general adjunct al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, va prelua la 1 august functia de director general al bancii, inlocuindu-l pe Dirk Serbruyns, aflat la final de mandat, se anunta intr-un comunicat al ING.

Dirk Serbruyns si-a inceput mandatul in luna septembrie a anului 2003. El a fost desemnat director de program in cadrul managementului serviciilor pentru corporatii la ING Amsterdam, se arata intr-un comunicat al bancii. Negritoiu va fi si presedinte al Comitetului de Tara al ING Romania.

In functia de director general adjunct al ING Bank Romania si vicepresedinte al Comitetului de tara a fost numit belgianul Albert Roggemans, in varsta de 57 de ani, care a activat anterior in functia de director al retelei de distributie a serviciilor de retail la ING Belgia.

ING va avea trei linii de business in Romania. Misu Negritoiu va fi responsabil de servicii bancare pentru companii la ING Bank Romania, iar Albert Roggemans va conduce activitatea de servicii bancare pentru persoane fizice.

Compania ING Asigurari de Viata va fi condusa in continuare de catre directorul general Bram Boon. ING mai detine in Romania firma ING Lease, lansata oficial la inceputul acestui an.

Banca a inceput in luna martie constructia unui nou sediu, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati, unde vor activa diviziile de retail banking si de asigurari.

Potrivit datelor bancii, ING a urcat anul trecut pe pozitia a patra in ierarhia institutiilor bancare dupa valoarea activelor, crescandu-si cota de piata in primul trimestru al anului 2006 la 6,3%.

In luna martie a acestui an, ING Bank Romania a anuntat ca a obtinut anul trecut un profit brut de 17 milioane euro, in timp ce activele au avansat cu 45,7%, pana la 1,8 miliarde de euro. Reteaua de unitati a depasit 100 de locatii.

Anul trecut, banca si-a consolidat activitatea de retail prin dezvoltarea conceptului Self'bank, lansat la mijlocul lui 2004, pentru operatiunile persoanelor fizice.

Negritoiu a anuntat atunci pentru 2006 deschiderea unui numar de cel putin 70 de ING Office si a zece sucursale destinate companiilor, astfel ca reteaua bancii va ajunge la aproximativ 200 de unitati.