Tariceanu si Basescu s-au intrecut ieri intr-o apriga cursa de elicoptere: care ajunge primul in comuna sinistrata Tirlisua, scrie Cotidianul. Presedintele si premierul s-au intalnit pe podul distrus - imagine simbolica pentru ruptura dintre ei, scrie Gandul. Presedintele si premierul s-au contrat pe seama defrisarilor, in fata satenilor din Tarlisua, scrie EvZ. Presedintele ar fi incercat sa blocheze ambele elicoptere ale SRI, spunand conducerii Serviciului ca unul ii trebuie neaparat lui, iar de celalalt are nevoie stringenta ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, scrie Ziua.

Traian si Calin se bat si-n vazduh

preluare Cotidianul

Premierul a prins de veste ca presedintele a plecat in zbor spre Tirlisua si n-a vrut sa fie mai prejos. A luat si el un elicopter si a ajuns inaintea lui Basescu in fata camerelor de luat vederi. La scurt timp, l-a urmat presedintele. Cei doi n-au mai putut evita intilnirea cind au dat nas in nas pe podul din comuna. S-au contrazis in discursuri paralele despre cauzele inundatiilor.

Integral in Cotidianul

Tariceanu si Basescu au dat nas in nas pe podul rupt din Tarlisua

preluare Gandul

Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit, ieri la pranz, pe podul distrus din comuna bistriteana Tarlisua - imagine simbolica pentru ruptura dintre ei. Anuntata pentru ora 14, vizita premierului a fost devansata, deoarece Tariceanu a aflat ca presedintele va sosi si el in zona sinistrata. Drept urmare, si-a chemat elicopterul mai repede.

Basescu s-a dovedit insa mai dibaci: presedintele a aterizat pe terenul de sport dintr-o comuna alaturata, Caianu Mic, la ora 12.00, dupa care s-a urcat intr-o masina, ajungand in Tarlisua cu 45 de minute inaintea premierului. Aparatul premierului a aterizat riscant langa biserica din localitate. Elicea elicopterului mai avea trei metri si atingea dealul.

Saptamana trecuta, cand Traian Basescu a vizitat zona, antemergatorul sau, un elicopter al Politiei, a survolat Tarlisua de doua ori pentru a identifica un loc bun de aterizat, dar nu a gasit.

Integral in Gandul.

Basescu si Tariceanu, intalnire pe un podet

preluare EvZ

Intamplare sau nu, presedintele si premierul s-au intalnit exact la mijlocul podului avariat din Tarlisua. Cei doi s-au salutat, dupa care Tariceanu i-a explicat extrem de succint presedintelui ce masuri urmeaza sa fie luate in vederea normalizarii vietii celor afectati de viitura. Cei doi si-au dat apoi mainile, fiecare vazandu-si de propriul drum prin localitate.

Basescu si Tariceanu au avut pozitii diferite cu privire la modul cum s-a produs dezastrul. Astfel, seful statului a tinut sa sublinieze ca nenorocirea nu are nicio legatura cu defrisarile din zona: "Nu este vorba de niciun fel de defrisari! Pur si simplu se vede cum s-a infiltrat apa in deal si cum acesta a alunecat cu tot cu padure", a precizat Traian Basescu.

Primul-ministru a afirmat insa ca este surprins de cantitatea mare de masa lemnoasa care exista de-a lungul vaii: "Este, practic, un depozit de masa lemnoasa care a fost taiata, undeva sus, si care se afla acum aici si a blocat poduri, podete".

Integral in EvZ.