Kia doreste ca prima masina construita in Europa sa ofere o calitate de productie comparativa cu cea marcii Toyota. Jean-Charles Lievens, presedintele Kia Motors Europa considera ca, modelele de talie mica spre medie fabricate la uzina din Zilina, in Slovacia, se vor putea compara cu modelele Toyota.

„Cand vine vorba despre materialele folosite, consideram ca procesul de fabricatie precum si calitatea ridicata vor ridica produsul, punandu-l in competitie directa cu modelele Toyota”, continua Liviens.

Kia va incepe productia in aceasta toamna. Modelul produs, cu numele de cod ED (European Dream), se va baza pe conceptul expus la Salonul Auto de la Geneva care a avut loc la inceputul anului.

Directorul Kia Europa a declarat : „A venit timpul sa ridicam nivelul calitate la modelele Kia .” Kia s-a clasat pe un nivel inferior in ceea ce priveste calitatea fata de multi fabricanti auto.

In anul 1999, Kia s-a clasat la un nivel de doua ori mai mic decat cel de anul acesta conform studiului realizat de J.D. Power & Associates. In acea perioada Kia se confrunta cu 300 de defectiuni la o suta de vehicule. Anul acesta Kia a inregistrat doar 136 de defectiuni la acelasi numar de masini.

O imbunatatire majora, am putea spune, insa aceasta intregistreaza totusi cu 12 defectiuni mai mult decat media in industria auto.

”Tinta de productie este de 100 de unitati per angajat in fiecare an. Asta ar insemna un numar de masini mai mare cu 15-20% decat numarul de modele Yaris produse de Toyota la fabrica Valenciennes, in Franta”, a incheiat Lievens.