Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat miercuri depasirea pragului de doua milioane de carduri emise, din care peste 90% sunt carduri de debit, informeaza un comunicat de presa al bancii. Potrivit oficialilor BCR, numarul cardurilor de credit s-a dublat in ultimele sase luni, iar in privinta ATM-urilor, in 10 ani, bancomatele BCR au eliberat peste 25 miliarde lei noi.

“Am dezvoltat puternic serviciile asociate cardurilor, de la mobile-banking si reincarcare cartele CONNEX la plata facturilor prin ATM, sistemul 3D Secure si e-commerce, reusind sa contribuim substantial la construirea unei piete a cardurilor in Romania.

BCR va continua sa fie lider si formator de piata, in conditiile existentei multor oportunitati de dezvoltare a afacerii cu carduri, in special pe segmentul creditelor pe card si a cardurilor co-branded”, a declarat Natalita Hurduc, vicepresedinte executiv al BCR.

Pentru clientii care realizeaza venituri peste medie si care calatoresc frecvent in strainatate, BCR a emis primul card de credit « GOLD » care dispune de servicii asociate precum asistenta pe durata calatoriei in strainatate, asigurare medicala in caz de accident, asistenta juridica, servicii diverse (rezervare si distribuire de bilete la spectacolele dorite, livrare de flori la adresa dorita), plati facturi prin ATM, etc.

Recent, banca a lansat un card pentru studenti si unul pentru elevi, ambele de debit. In mai putin de trei luni de la lansare, banca a acordat studentilor peste 12.000 de carduri de debit co-branded BCR - EURO < 26, iar peste 2000 de adolescenti cu varsta intre 14 si 18 ani utilizeaza deja cardul BCR Junior, lansat cu doar doua luni in urma.

BCR are in prezent cea mai mare retea de ATM-uri din Romania - aproximativ 1.200 de ATM-uri - operationale, pe intreg teritoriul tarii. In 10 ani, bancomatele BCR au eliberat peste 25 miliarde lei noi. Utilizatorii de carduri BCR pot plati facturile cu cardul la ATM, pentru aproape 150 de furnizori de servicii si utilitati de interes national sau local.

Serviciul se bucura de o tot mai larga cautare, banca gestionand in prezent peste 150.000 de optiuni de plata. De asemenea, banca dispune de o retea de 7.140 de POS-uri instalate, in mare majoritate, la comercianti.

Banca Comerciala Romana gestioneaza in prezent active de peste 10 miliarde euro si are 421 de sucursale si agentii in tara. Numarul clinetilor bancii a ajuns in prezent la peste patru milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.