Tot evitandu-se unul pe altul in Capitala, presedintele Basescu si premierul Tariceanu s-au trezit fata in fata pe podul faramat de la Tarlisua (Bistrita), unde zburasera cu elicoptere separate sa vada urmarile inundatiilor de saptamana trecuta.

Razbunarea sortii! Spre hazul comentatorilor care au savurat momentul, amintindu-si de cartile pentru copii - "pe-o podisca doi tapei se izbesc ca vai de ei; cearta lor in lac i-a dus cu picioarele in sus" - cei doi s-au salutat in graba si s-au dus fiecare in alta parte a calamitatii. Din nefericire, era destul dezastru pentru amandoi.

Ca sa ajunga la pod inaintea sau macar deodata cu dl Basescu, care e mai iute de picior, premierul a decomandat o intalnire cu ambasadorul Germaniei si a luptat ca sa obtina al doilea elicopter de la SRI.

Rivalitatea obliga! Ca sa demonstreze ca nu a devenit doar serviciu de taximetrie aeriana al celor doi pasageri si ca a invatat sa deosebeasca gainile de curci, si presedintele de premier - ba chiar stie cum arata o butelie, SRI a arestat un terorist roman care voia sa provoace o explozie in Timisoara in chip de solidaritate cu "Fratii musulmani" in taberele carora se antrenase.

Mama teroristului zice insa ca fiul ei este nebun sadea. Nebunia este ca daca explozia reusea, ne-am fi intrebat ce-a pazit SRI daca un biet bolnav a reusit sa omoare pe cine-a vrut cu buteliile lui - iar acum intrebam unde sunt taberele "Fratilor musulmani" din comunicatul SRI si de ce acesta le tolereaza de atata timp. Deja senatorii au intrat la idei in legatura cu terorismul meteorologic.

Imbratisand o idee fixa mai veche a lui CV Tudor, Senatul a infiintat o comisie de ancheta care sa analizeze felul in care o superputere ostila a luat apa din Marea Neagra anul trecut si a transformat-o in ploi si inundatii in Moldova. Membrii comisiei ar urma sa vada asadar cati metri cubi au lipsit din bazinul Marii anul trecut si s-au furisat in Moldova deghizati in ploi si in grindina.

E posibil ca apa de mare sa se fi infiltrat chiar si in capetele unor politicieni unde ploua cu idei trasnite. Asa s-ar explica de ce unii dintre ei nici nu mai stiu in ce partide sunt si, adesea, nici in ce tara se afla sau unde lucreaza - si se trezesc (precum junele Ponta) latrand in parlament ca Gigi Becali din cusca OTV.