La “Intalnirea de joi“, din 6 iulie 2006, publicul si invitatii (psihologi, teologi, scriitori, medici, artisti) vor discuta despre Compasiune si iertare, de Alice Wheaton.

Cartea apare in colectia Familia la Curtea Veche, ceea ce dovedeste grija celor doi parteneri ai deja cunoscutei campanii de lecturi, de a largi gama de cosmetice pentru suflet.

Dupa ce si-au cistigat publicul cu romane traditionale ( Manejul spaniol, de Michel del Castillo), acide cronici ale contemporaneitatii ( Zborul reginei , de Thomas Eloy Martinez), utopii negre posttotalitate ( Zatul, de Tatiana Tolstaia), incursiuni docte si fermecatoare in istoria politica si culturala a lumii ( Amante si regine de Benedetta Craveri), ei l-au incurajat pe timpul verii, la

discutii mai “implicante“ : relatiile dintre sexe (De ce femeile uita greu si barbatii repede, de Marianne J.Legato) si acum, relatiile dintre oameni, in general.

Sunt asteptati, in strada Horia Macelariu, nr. 61-81 toti oamenii deja pasionati de lectura ca si toti cei care vor sa invete a iubi cartea. Intrarea este libera, ca si spiritul care anima dezbaterile.

Iertarea si compasiunea, de Alice Wheaton

Daca a gresi e omeneste, atunci a ierta este un privilegiu al mintii noastre: acela de a se elibera de supararea, tristetea sau resentimentul care ne macina sufletul si ne impiedica sa privim inainte.

Sa ne imaginam ca inima noastra este asemenea unei cutii de bijuterii pe care o visam plina cu pietre pretioase. Dar daca ne grabim sa ingramadim in cutie sentimente precum furia, frustrarea sau frica, unde vor mai avea loc iubirea, increderea si succesul?

Alice Wheaton abordeaza cu sensibilitate si profesionalism subiecte delicate, precum teama de respingere, teama de confruntare sau acceptarea faptului ca cineva ne-a dezamagit.

Acest ghid practic ne invata sa cerem si sa acordam iertarea, dar mai ales sa ne pregatim pentru cea mai binecuvantata stare a mintii: starea de compasiune si armonie.

Caci numai atunci vom invata sa ne cucerim libertatea interioara, capacitatea de a infrunta necunoscutul si mai presus de toate, linistea sufleteasca.

Daca v-ati intrebat vreodata:

„Cum sa iubesc din nou?“

„Cum sa depasesc acest esec?“

„Cum sa imi fac curaj sa abordez acest client?“,

atunci in aceste pagini veti afla raspunsul invatand sa cultivati Iertarea si compasiunea.