Plenul Camerei Deputatilor a Marelui Ducat de Luxemburg a aprobat joi raportul Comisiei de Afaceri Externe si Europene in legatura cu proiectul de lege privind ratificarea, in Luxemburg, a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Legea a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

Oficialii romani saluta aceasta decizie. „Tratatul de aderare a fost semnat chiar sub presedintia luxemburgheza. Au mai ramas doar patru state care trebuie sa ratifice, dar si acestea au inceput procedurile.

Progresele vizibile inregistrate de Romania in ultima perioada (...) au reprezentat argumente suficient de puternice pentru a elimina eventualele ezitari ale partenerilor nostri europeni”, a declarat Anca Boagiu, ministrul integrarii europene.

La 27 aprilie a.c., Comisia pentru afaceri externe a Camerei Deputatilor a Marelui Ducat de Luxemburg a dezbatut raportul privind proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de aderare.

Pana la acest moment 21 de state membre ale Uniunii Europene au ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei, cele mai recente ratificari venind din Franta, Irlanda, Finlanda si Olanda.