CSAT a respins propunerea de retragere a trupelor din Irak

de M.C.     HotNews.ro
Vineri, 30 iunie 2006, 0:00


Foto: MixMedia.ro

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a respins vineri initiativa premierului si a ministrului Apararii de retragere a trupelor romanesti din Irak. Romania urmeaza sa mentina in continuare circa 600 de militari in Irak.

La doar o jumatate de ora de la debut, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a fost intrerupta deoarece presedintele Basescu a constatat ca ministrul Apararii nu a venit la intalnire cu toate documentele necesare dezbaterii initiativei retragerii trupelor romane din Irak.

"Am constatat ca ministrul liberal al Apararii a venit la CSAT un document referitor la trupele romanesti din teatrele de operatiuni din Afganistan, Kosovo, iar in cazul Irakului figurau doar 20 de militari.

I-am cerut ca sa aduca un document conform legii, care trebuia sa arate fortele si mijloacele pe care Romania le pune la dispozitia Aliantei in anul 2007", a aratat Traian Basescu la sfirsitul sedintei CSAT.

Dupa ce ministrul Apararii s-a intors cu documentele necesare, sedinta a fost reluata.

Documentul privind angajamentul Romaniei pe teatrele de operatiuni militare, adus de Atanasiu, a fost prezentat si adoptat de catre membrii CSAT prin consens.

"El reflecta corect angajamentele asumate de Romania cind a devenit membru NATO conform carora, pana la 1 ianuarie 2007, trebuie sa aiba un anumit potential de punere la dispozitie a fortelor terestre, aeriene si navale in eventuale operatiuni unde Alianta hotaraste sa intervina", a mai spus Basescu.

La punctul doi al sedintei CSAT a fost discutat documentul prezentat joi de liberali, prin care se cerea retragerea tarii noastre din Irak.

"Documentul viza retragerea trupelor din Afganistan, Bosnia, Kosovo si cerea reducerea participarii in Irak la 20 de militari in Irak, pentru instruirea trupelor locale", a spus Traian Basescu.

Documentul a fost respins, singurii care au votat pentru fiind tocmai initiatorii: premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Apararii, Teodor Atanasiu.

Basescu a aratat ca negocierile privind prezenta in Irak au inceput in martie 2006, in baza unui mandat semnat de ministrul Apararii pentru echipa de negociere a Statului Major General.

"In acest mandat, se vorbeste de reconfigurarea fortelor, si nu de retragerea fortelor", a explicat Basescu.

El a amintit ca ultima etapa a acestor negocieri a avut loc la Londra, in 23 iunie, Romania angajandu-se sa mentina in Irak 628 de militari, ceea ce inseamna retragerea unui detasament de geniu si a doua grupe de politie militara.

"Pe 6 iulie a ramas sa fie solutionata, la Londra, asigurarea partii logistice a stationarii celor 628 de militari. Logistica urmeaza sa o asigure ori o brigada britanica, ori una din SUA", a anuntat Basescu.

Seful statului a spus ca, in contextul existentei acestui mandat si a unui acord intre partile romana - italiana - britanica privind dimensiunea trupelor romanesti in Irak, propunerea de retragere este greu justificabila si nu creaza decat impresia unei lipse de coerenta in politica externa si in cea militara.

Presedintele Romaniei a mai spus ca, in momentul de fata, toata diplomatia romaneasca este angajata in a da semnalul seriozitatii liniei de politica externa romanesti. “Sigur, ne va lua o perioada pana cand vom reusi sa scoatem aceasta dificultate, aceasta perioada de explicatii pe care trebuie sa le dam”, a afirmat seful statului.

Presedintele Basescu a aratat ca s-a creat confuzia nefericita ca anuntul retragerii din Irak a fost facut de liderul PNL si un vicepresedinte liberal, “intamplator” unul detinand functia de prim ministru, celalalt de ministru al Apararii.

“Cu totul altceva era daca, spre exemplu, un alt domn din PNL, care nu detine functii de decizie, lansa acest subiect in dezbatere. Si as fi salutat dezbaterea, as fi contribuit la ea, cum de altfel o sa si contribui, cu pareri pro si contra, cu argumente pro si contra”, a precizat Presedintele.

In context, seful statului a explicat ca a fost foarte greu sa le explice partenerilor straini “ca acele declaratii s-au produs in sediul PNL-ului si ca nu trebuie sa fie confundat presedintele PNL cu primul ministru al Romaniei”.

In acest sens, presedintele Basescu a spus ca le-a sugerat primului ministru si ministrului Apararii, sa evite, pe viitor, crearea unor asemenea confuzii, utilizand, daca este posibil, alti vectori de sustinere a pozitiei PNL.

Intrebat daca a cerut demisia ministrului Apararii, presedintele Romaniei a aratat ca nu a facut o astfel de solicitare, obiectivul sau, in sedinta CSAT, fiind acela de a obtine mentinerea liniilor de politica externa.

“Pe acest lucru mi-am concentrat efortul si nu pe o cerere de revocare, mai ales ca aceste analize trebuie sa se faca la nivelul Guvernului”, a spus seful statului.

De asemenea, Presedintele a subliniat faptul ca este binevenita o dezbatere pe tema prezentei romanesti in Irak, insa “o abordare de la nivelul guvernamental, fara o decizie institutionala a Romaniei, este o eroare politica”.

Ce ar fi putut face CSAT

Conform Legii 415 din 2002, privind organizarea si functionarea CSAT, subiectul ce urmeaza sa fie dezbatut trebuie inscris pe ordinea de zi. Apoi, propunerea de retragerea a soldatilor trebuie sa fie luata in discutie de CSAT.

Pentru a intra pe ordinea de zi a Consiliului, cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak a Ministerului Apararii are nevoie de avizul primului ministru, potrivit art. 7 din Legea nr. 415/ 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

CSAT poate lua o decizie daca sunt prezenti la sedinta cel putin doua treimi din numarul membrilor sai iar hotararile se adopta prin consens intre membrii sai.

Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt: ministrul apararii nationale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul industriei si resurselor, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

Daca CSAT adopta hotararea de retragere a soldatilor romani din Irak, presedintele Traian Basescu prezinta Parlamentului documentele pentru aprobare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a explicat, joi, intr-o conferinta de presa organizata dupa Biroul permanent al PNL, ca decizia retragerii trupelor din Irak a fost luata dupa o analiza atenta a situatiei, avand in vedere pierderile ingrijoratoare de vieti omenesti in randul celor care participa la misiuni in strainatate.

De asemenea, primul ministru a spus a fost luata in calcul tendinta tarilor UE de a se retrage din Irak, mentionand recenta decizie a Italiei, sub comanda careia se aflau soldatii romani in Irak.

“Aceasta decizie se inscrie intr-o tendinta clara la nivelul UE. In momentul de fata in Irak singurele doua tari care mai au participare sunt Polonia si Romania. Inclusiv americanii doresc o retragere din Irak”, a spus Tariceanu.

Presedintele Traian Basescu a calificat declaratiile facure joi dimineata de premier si de ministrul Apararii Nationale drept un "atentat grosolan la interesul national". El spune ca solicitarea trimisa de MApN de retragere a trupelor din Irak este una ilegala, deparece, conform legii, doar premierul are acest drept.

Basescu a subliniat insa ca presedintele tarii este singura persoana care dispune deplasarea de trupe armate, pozitia CSAT fiind una consultativa.

De asemenea, presedintele a declarat ca trupele romanesti din Irak se afla sub mandat ONU. "Probabil le joaca feste memoria. Ar fi trebuit sa se ducomenteze mai mult, trupele romanesti in Irak sunt sub mandat ONU. Trupele britanice si americane cind au invadat Irakul nu aveau mandate ONU. Romania nu a trimis trupe in Irak decit cind a existat mandate ONU. Singurele trupe de ocupatie sunt cele britanice si cele americane."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


211 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Ignoranta (Vineri, 30 iunie 2006, 11:38)

  Andrei [anonim]

  Tupeul si ignoranta presedintelui sunt uimitoare.
  Numarul trupelor romanesti din Irak sub mandat UN este de 130 de casti albastre sub egida UNAMI. Celelalte trupe fac parte din trupele de ocupatie ale Coalitiei (in jur de 860, conform Global Security).
  Asa ca i-as sugera presedintelui sa prezinte situatia reala. Romania are si trupe de ocupatie, dar si trupe de mentinere a pacii.
  Trupele de ocupatie, care nu se afla acolo sub egida UN, sa fie retrase.
 • 0 (0 voturi)    
  Tariceanu si prostia (Vineri, 30 iunie 2006, 11:41)

  cristian [anonim]

  Tariceanu arata ca daca stai la o bauta cu prietenii si ii intrebi ce putem face ca sa parem niste neseriosi in fata opiniei publice internationale, atunci gasesti solutia: vii din partea unui partid si spui ca AI DECIS sa retragi trupele din Irak, ca asa e la moda europeana actuala. Fara sa consulti tara, fara sa consulti parlamentul, doar de capul tau, de sef de partid si papusa al papusarului Soriciu.
  Hai sictir d-le p.m.!
 • 0 (0 voturi)    
  zvonistica (Vineri, 30 iunie 2006, 11:44)

  DDD [anonim]

  Circula zvonul ca de fapt insusi Basescu se pregatea sa lanseze ideea retragerii trupelor romanesti din Irak, iar PNL a fost cu un pas inaintea lui si i-a suflat subiectul aducator de capital electoral. De aici se presupune ca vine si actiunea pripita a MApN-ului, care n-a mai avut timp sa-i mai instiinteze nici pe cei de la MAE.
 • 0 (0 voturi)    
  primu (Vineri, 30 iunie 2006, 11:51)

  Robert [anonim]

  Tariceanu o sa dispara probabil in max 1 an din politica romanesca dar o sa ramana totdeauna un V.I.P.
 • 0 (0 voturi)    
  atanasiu demis(ia) (Vineri, 30 iunie 2006, 11:54)

  adica [anonim]

  singura solutie pentru repararea acestei balbaieli a Romaniei este demisia ministrului apararii. In acest fel demonstram partenerilor occidentali ca Romania este o tara serioasa si ca declaratiile de ieri nu reprezinta punctul de vedere al Romaniei!
  Intai trebuie sa iesim din mizeria provocata ieri, iar apoi putem dezbate la modul serios cand si cum ne vom retrage din Irak si mai ales din Afganistan!
 • 0 (0 voturi)    
  Credibilitate (Vineri, 30 iunie 2006, 11:59)

  Cristi [anonim]

  Nu poti sa faci parte din lumea civilizata daca nu esti credibil! Nu poti sa fii luat in seama de lumea civilizata, daca nu-ti pastrezi cuvantul dat. Nu te poti bucura de binefacerile unei aliante, daca nu-ti asumi nici o raspundere in cadrul acelei aliante!
 • 0 (0 voturi)    
  DEMISIA U-R-G-E-N-T ATHANASIU !!! (Vineri, 30 iunie 2006, 11:59)

  NE-A FACUT TARA DE RUSINE [anonim]

  "13. DETERMINES that the provision of security and stability is essential to the successful completion of the political process as outlined in paragraph 7 above and to the ability of the United Nations to contribute effectively to that process and the implementation of resolution 1483 (2003),

  and AUTHORIZES

  a multinational force under unified command
  to take all necessary measures to contribute to the maintenance

  of security and stability in Iraq,

  including for the purpose of ensuring necessary conditions for the implementation of the timetable and program as well as to contribute to the security of the United Nations Assistance Mission for Iraq, the Governing Council of Iraq and other institutions of the Iraqi interim administration, and key humanitarian and economic infrastructure; "

  14. URGES Member States to contribute assistance under this United Nations mandate, including military forces, to the multinational force referred to in paragraph 13 above;
 • 0 (0 voturi)    
  retragerea din Irak (Vineri, 30 iunie 2006, 12:09)

  george [anonim]

  Mentinerea trupelor romane in Irak este o datorie de onoare.Altfel ,riscam sa demonstram ca ceea ce se tot spune despre noi,ca dealungul istoriei am fost doar niste oportunisti,este adevarat.
  Acest prim-ministru,CPT,este penibil. Istoria se v-a sterge la fund cu domnia sa. Cocotat ,in urma unor conjuncturi ,in fruntea PNL si implicit in fruntea guvernului ,a devenit arogant.
  O simpla marioneta a unor miliardari de carton.
  Domnule farseur Slabiceanu ,Moliceanu ,Razgandeanu,face-ti un bine acestei tari si DEMISIONATI !
  Este singurul gest care v-ar mai spala de pacate.
  Sunteti PENIBIL ,domnule. Opriti-va !
 • 0 (0 voturi)    
  Credibilitate (Vineri, 30 iunie 2006, 12:12)

  CUVANTUL DAT [anonim]

  In lumea civilizata de multe ori CUVANTUL DAT e mai tare si decat contractul scris.

  Domnilor, iar duceti Romania la coada Europei !
 • 0 (0 voturi)    
  Am trait bine mersi de 3 ani cu trupe trimise (Vineri, 30 iunie 2006, 12:14)

  RUSINE PNL ! [anonim]

  si acum imbecilului asta ii arde de bani

  pai daca-i arde de bani sa se uite la cati lingai le da de mancare la Victoria DEGEABA !

  170.000.000 DE MILIOANE DE EURO

  DIN BANII NOSTRI

  SE DUC LA SLUGILE LUI TARICEANU:

  AL DOILEA GUVERN :
  In directa coordonare a primului-ministru se afla 21 de departamente cu 1.600 de angajati. Bugetul Cancelariei este de sapte ori mai mare decit al Senatulul si de trei ori mai mare decit cel al Camerei Deputatilor.

  Guvernul Tariceanu a preluat si umflat de la PSD Cancelaria primului-ministru, o megastructura care se suprapune perfect in parte peste atributiile ministerelor si toaca masiv, nu e clar pe ce, fonduri publice. In cele 21 de departamente, patru agentii, cinci autoritati si un oficiu cite numara Cancelaria condusa de Aleodor Frincu, lucreaza 1.594 de oameni, dupa cum se arata in Legea bugetului de stat pe 2006. Cancelaria are un buget de 589.051.000 RON, de sapte ori mai mare decit cel al Senatului (84.370.000) si de trei ori mare chiar decit bugetul Camerei Deputatilor. Atributiile Cancelariei sint confuze si ele se rezuma in esenta la comunicarea si analiza deciziilor guvernamentale. Problema este ca exact asta fac si cei 24 de ministri. Si atunci, ce nevoie ar avea Tariceanu de aproape 1.600 de angajati, de un guvern intreg pe linga Cabinetul sau?

  Cotidianul 26 Aprilie 2006
 • 0 (0 voturi)    
  ministrul apararii (Vineri, 30 iunie 2006, 12:16)

  sorin [anonim]

  hehe, quel cretin! Sa vii cu temele nefacute la sedinta, dupa ce ai anuntat in gura mare o decizie bazata pe o analiza concreta! Probabil, doamna Atanasiu (singura problema ''rezolvata'' de ministru), secretara ministrului Apararii, domnul Atanasiu, nu a avut loc sa-i mai plaseze si documentatia necesara in mapa kaki. Acolo, este stiut: incap doar 5 sticle de bere! Succes!
 • 0 (0 voturi)    
  bravo tariceanu (Vineri, 30 iunie 2006, 12:18)

  filip [anonim]

  pentru prima data avem un prim ministru responsabil si serios , deoarece nu se lasa calcat in picioare de niste carieristi de tipul pochemon, etc.
 • 0 (0 voturi)    
  replica george pct. 9 (Vineri, 30 iunie 2006, 12:20)

  DDD [anonim]

  George, oportunisti sunt americanii care au pretins ca dau jos un dictator, pe Saddam care sa le aduca irakienilor democratia si pacea, dar razboiul lor miroase puternic a petrol, intelegi? Razboiul in Irak il duc SUA, UK si cateva state, dar n-are nici o legatura cu NATO. Romania isi face datorie de membru NATO in Afganistan, dar Irakul este doar o tinta economica, pe fondul crizei petrolului in lume. Altfel, Bush ar fi interesat sa descauneze si alti dictatori, ca e lumea plina de ei.
 • 0 (0 voturi)    
  impotentilor ! (Vineri, 30 iunie 2006, 12:21)

  hegerg [anonim]

  Ce draqu cauta clovnii astia in politica ?

  Asta e sistemul pe care l-am cladit de-a lungul celor 15 ani de zile ?

  Suntem atat de incoerenti, inconsecventi - atat de imbecili ?

  Chiar nu mai avem sansa sa ne supunem unei rigori minime ?

  Nu mai luptam pt nimic ? Nu mai exista idealuri, sisteme de creat si de intretinut ?

  Pai bah idiotilor - daca suntem atat de incompetenti in domenii de bun simt in care cetatenii va arata cu degetu' - e de inteles bah incompetentilor ca sunteti incapabili sa gestioneti crize reale interne.

  Si aici vorbesc de intreaga clasa politica romaneasca.

  Pai bah p... bete de putere - ce draqu mah ? Maine o sa ne predam oricui ca un idiot iasa la interval si semneaza hartia de predare-primire ...

  UNDE E LEGEA BAH ?
 • 0 (0 voturi)    
  PNL-ul distruge Romania PE BANII NOSTRI (Vineri, 30 iunie 2006, 12:29)

  RUSINE !!! [anonim]

  170.000.000 DE MILIOANE DE EURO

  DIN BANII NOSTRI

  SE DUC LA SLUGILE LUI TARICEANU:

  AL DOILEA GUVERN :
  In directa coordonare a primului-ministru se afla 21 de departamente cu 1.600 de angajati. Bugetul Cancelariei este de sapte ori mai mare decit al Senatulul si de trei ori mai mare decit cel al Camerei Deputatilor.

  Guvernul Tariceanu a preluat si umflat de la PSD Cancelaria primului-ministru, o megastructura care se suprapune perfect in parte peste atributiile ministerelor si toaca masiv, nu e clar pe ce, fonduri publice. In cele 21 de departamente, patru agentii, cinci autoritati si un oficiu cite numara Cancelaria condusa de Aleodor Frincu, lucreaza 1.594 de oameni, dupa cum se arata in Legea bugetului de stat pe 2006. Cancelaria are un buget de 589.051.000 RON, de sapte ori mai mare decit cel al Senatului (84.370.000) si de trei ori mare chiar decit bugetul Camerei Deputatilor. Atributiile Cancelariei sint confuze si ele se rezuma in esenta la comunicarea si analiza deciziilor guvernamentale. Problema este ca exact asta fac si cei 24 de ministri. Si atunci, ce nevoie ar avea Tariceanu de aproape 1.600 de angajati, de un guvern intreg pe linga Cabinetul sau?

  AL TREILEA GUVERN :
  Al treilea guvern: Secretariatul General. Institutia, condusa de un secretar general cu rang de ministru, liberalul Mihai Voicu, este o structura care coordoneaza 11 departamente si oficii nationale: Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Oficiul National pentru Adoptii, Agentia pentru Strategii Guvernamentale, Institutul National pentru Statistica, Departamentul pentru Dialog Social etc. Potrivit HG 157 privind organizarea si functionarea Secretariatului General al Guvernului, “Secretariatul si Cancelaria au rolul de a coordona politicile publice ale Guvernului”. Conform Legii bugetului, Secretariatul General al Guvernului detine 2.600 de posturi, toate ocupate.


  COTIDIANUL, 26 APRILIE 2006
 • 0 (0 voturi)    
  DEMISIA DE ONOARE (Vineri, 30 iunie 2006, 12:40)

  Cosmin [anonim]

  DACA D-NUL MINISTRU ARE UN PIC DE ONOARE SI BUN SIMT IL RUGAM SA ISI DEA DEMISIA SAU SA O SEMNEZE IN ALB INCLUZANDU-L SI PE DL. ATANASIU. SAU DACA II E PREA GREU MACAR SA INVETE CEVA DIN MAREA GRESEALA FACUTA IN CARE TRAGE USOR SAU PE CARE O PUNE IN SEAMA PARTIDULUI.
 • 0 (0 voturi)    
  RUSINE MINCINOSILOR !!! (Vineri, 30 iunie 2006, 12:43)

  RUSINE PNL !!!! [anonim]

  In ceea ce priveste contactarea de catre Tariceanu a Ambasadei Marii Britanii, Basescu a sustinut ca totul este o minciuna. „Tariceanu nu a vorbit cu Marea Britanie. Cu Ambasada Marii Britanii eu am vorbit, si au fost la fel de surprinsi ca si celelate ambasade”, a afirmat presedintele. A existat un dialog doar cu UDMR, a mai adaugat Basescu, declarand ca in ultima perioada ei sunt singurii lideri consultati.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce cautam in Irak ? (Vineri, 30 iunie 2006, 12:45)

  io [anonim]

  Suntem niste lingai, ce cautam noi in Irak ? S-a demonstrat ca este vorba de un razboi incorect, ca irakienii nu au detinut niciodata arme de distrugere in masa. Si ce-am facut noi, ne-am facut prieteni cu dracul sa trecem puntea ? Ne-am aliat cu americanii sa le fim sclavi. Ati uitat de cazul Teo Peter? Ati vazut cata "stima" ne poarta increzutii astia. Nu domnilor, noi suntem europeni, pentru istoria noastra poporul american nu reprezinta nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  retragerea din IRAK (Vineri, 30 iunie 2006, 13:00)

  GEORGE BADITA [anonim]

  Irak-Afganistan-sau altele, obligatii asumate conform unor acorduri si ele se cer a fi onorate iar structurile care pot decide asupra acestor probleme sunt stabilite. Speta aici este insa modul total neprofesionist, descalificant si cu iz de platit polite in care au procedat dnii Athanasiu-Tariceanu si implicit PNL, carora nu le-a pasat ca ne compromitem pe plan international si care aveau obligatia si legala si morala sa consulte si sa informeze pe cei in drept inainte de a se "evidentia "prin media.
  Cred ca ar trebui sa-si dea seama ce au facut si sa demisioneze in grup.
 • 0 (0 voturi)    
  RETRAGEREA TRUPELOR ROMANESTI (Vineri, 30 iunie 2006, 13:04)

  mihai [anonim]

  ACEST SCANDAL DECLANSAT DE PREMIER SI MINISTRUL APARARII NU ESTE ISCAT ACCIDENTAL CI POATE FI O VARIANTA PUSA LA CALE IMPREUNA CU PRESEDINTE PTR. A PUTEA AVEA MOTIVE DE A DECLANSA "ALEGERI ANTICIPATE" DIN MOMENTUL IN CARE IN GUVERN SE SCINDEAZA OPINIILE LA NIVELUL PARTIDELOR AFLATE LA PUTERE .
 • 0 (0 voturi)    
  TRAIANE FII TARE! (Vineri, 30 iunie 2006, 13:08)

  Vlad [anonim]

  Traiane arata-le tuturor ca suntem un aliat adevarat.
  Suplimenteaza efectivele!
  ARMATA romana nu este ATANASIU.
  Militarii adevarati romani asteapta, si tu stii, cu nerabdare sa participe la misiuni de acest fel. Este o onoare pentru ei.
  SUPLIMENTEAZA EFECTIVELE! Si nu numai in IRAK.
  Gandeste-te la implicatiile pozitive.
  ANGLO-SAXONII vor aprecia si nu vor uita!
 • 0 (0 voturi)    
  JOS PNL !!! (Vineri, 30 iunie 2006, 13:19)

  RUSINE ! [anonim]

  liberalii sunt orbi ca si cartitele care stiu numai sa adune dar nu pot suporta lumina

  liberalii fac deliberat acte IMPOTRIVA INTERESELOR NATIONALE ALE ROMANIEI, reducandu-i marja de manevra in politica externa si DECREDIBILIZAND-O DRASTIC

  in ambele cazuri,
  viziunea lor politica nu e mai mare decat a FSN-ului

  ADICA =>DEZASTRU PENTRU ROMANIA
 • 0 (0 voturi)    
  binefaceri / credibilitate (Vineri, 30 iunie 2006, 13:29)

  valer [anonim]

  care binefaceri? ca niste soldati au marele privilegiu de a-si risca pielea pentru un ban in plus, iar restul populatiei asteapta niste bombe in gari?

  si de ce am fi mai credibili decat toti europenii care se cara / s-au carat din zona
 • 0 (0 voturi)    
  make love not war (Vineri, 30 iunie 2006, 14:04)

  kelu [anonim]

  Eu is impotriva razboiului in general. L-au dat jos pe Sadam, acuma ce mai vor!?

  Aaaaa: un mic detaliu: uitasem de chestia cu petrolul. Asa se explica...

  Da' noi oricum luam prafu de pe toba, asa ca n-avem ce cauta pe-acolo :)).
 • 0 (0 voturi)    
  tariceanu si ai lui (Vineri, 30 iunie 2006, 14:23)

  ion [anonim]

  stimati domni
  demisia este cel mai bun lucru care vi se poate intimpla.
  PNL trebuie sa dispara ca partid dar va ramine ca idee.
  Trebuie sa plateasca toti cei care fac rau tarii.
 • 0 (0 voturi)    
  DE TREI ANI ROMANIA ISI CASTIGA PRESTIGIUL (Vineri, 30 iunie 2006, 14:25)

  JOS PNL !!! [anonim]

  DE TREI ANI ROMANIA ISI CASTIGA PRESTIGIUL
  PRIN SOLDATII ROMANI

  care dau saracii si spaga ca sa fie acceptati in trupele coalitiei

  ei castiga respect

  PENTRU NOI

  Romania nu-si castiga prestigiul
  prin politicienii de rahat pe care-i are

  CI PRIN ACESTI SOLDATI
  ROMANI OBISNUITI CA SI NOI

  iar acum nemernicii de liberali
  NECINSTESC EFORTUL ACESTOR ROMANI

  si vor sa ne faca sa ajungem din nou ce eram in 1990
  dupa mineriada lui Iliescu

  RUSINE PNL !
 • 0 (0 voturi)    
  De reflectat (Vineri, 30 iunie 2006, 14:40)

  Sorin Aradean [anonim]

  Modul in care Tariceanu s-a hotarit ieri sa anunte opinia publica o asemenea "hotarire" intra in categoria greselilor greu pardonabile, DAR : in argumentatia sa exista un lucru cel putin interesant, anume faptul ca sustinerea militara pe care R. a furnizat-o SUA, n-a fost recompensata (conform promisiunilor initiale) cu contracte de reconstructie a Irak-ului, contracte din care economia romaneasca ar fi avut clar de cistigat.

  Asadar, cred din nou ca ar trebui sa ne gindim mai bine daca nu cumva pina acum am cazut de naivi, datorita binecunoscutei noastre buna-vointi si disponibilitati. Mai e de reflectat.
 • 0 (0 voturi)    
  Aberatii (Vineri, 30 iunie 2006, 15:01)

  Coco Chanel [anonim]

  Personal m-am cam saturat de aberatii gen 'Romania castiga respect in Irak'.
  Ce respect se castiga prticipand in invazia ilegala a unui stat? Majoritatea tarilor din UE au condamnat actiune, UN la fel.

  Romania castiga acolo doar respectul pe care il castiga un criminal care incalca legile internationale, sau un mercenar care sta orbeste langa stapan, indiferent ca stapanul face bine ce face sau nu.

  Asta nu e un lucru bun iar politica consistenta nu inseamna perpetuarea unei greseli. Zapatero a corectat imediat politica gresita a lui Aznar si a retras trupele spaniole din Irak. In consecinta a fost pedepsit de USA, dar a dovedit verticalitate si a ascultat vointa poporului sau, adica definitia cuvantului democratie.

  Conform Constitutiei, Iliescu ar fi trebuit sa consulte populatia prin referendum. N-a facut-o iar Basescu a ales sa perpetueze o ilegalitate, dublata de faptul ca rezultatul era perticiparea Romaniei tot intr-o ilegalitate.

  Romania trebuie sa pastreze acolo cei 130 de soldati ce fac parte din trupele UN, dar trebuie sa retraga cei 860 de mercenari ai Coalitiei.
 • 0 (0 voturi)    
  Afara cu papagalii (Vineri, 30 iunie 2006, 15:47)

  Becker [anonim]

  Afara cu papagalii penele ! Sunt niste incapabili !
 • 0 (0 voturi)    
  retragerea din Irak (Vineri, 30 iunie 2006, 16:01)

  Un roman mahnit [anonim]

  Traim un moment de rascruce politica. Dorim sa ne castigam demnitatea, in exterior, fara s-o avem in interior. Nici ca indivizi, nici ca societate.
 • 0 (0 voturi)    
  majoritatea dicteaza! (Vineri, 30 iunie 2006, 16:09)

  Stefan [anonim]

  PNL-istilor, sa va intre bine in cap:
  manele, jiji, base, un pic de vadim, bush, astea-s reperele noastre!
  asa ca terminati cu prostiile gen bun simt, maniere, subtilitate, eficienta, UE si alte cacaturi din astea!
 • 0 (0 voturi)    
  romanii habar n-au (Vineri, 30 iunie 2006, 16:25)

  mda [anonim]

  In tari unde politica internationala e pe prima pagina a ziarelor (vezi Franta, Germania, UK) si cetatenii sunt mai bine informati asupra miscarilor de pe glob si isi pot forma in cunostinta de cauza o opinie pro sau contra impotriva razboiului din Irak.

  Asa se face de exemplu ca un francez de rand cunoaste mai multe decat un ziarist roman care scoate nasul din politica romaneasca odata la 3 luni cand mai moare un soldat roman.

  In aceste tari (exceptand UK) opinia publica a fost cea care a determinat guvernele sa nu participe sau sa se retraga din acest razboi nelegitim. Vezi cazul Spaniei, unde 90% din populatie era impotriva.

  La noi se vorbeste de lezarea credibilitatii odata cu retragerea trupelor, cand de fapt chiar participarea la acest razboi care nu are nici sustinerea ONU, nici a NATO este cea care ar trebui sa ne dea de gandit. SUA si UK sunt condamnate pe tot globul pentru actiunile lor si in propriile tari primesc critici vehemente. E cazul sa meditam asupra politicii noastre, sa ne analizam pozitia pe harta, doar ne aflam intre Rusia si UE, in curand integrati in UE.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo Stefan!!! (Vineri, 30 iunie 2006, 16:26)

  anca [anonim]

  Din pacate, mare dreptate ai...
 • 0 (0 voturi)    
  Jocuri de putere (Vineri, 30 iunie 2006, 16:29)

  Machiavelli [anonim]

  ...si totusi cit de usor sint oamenii de manipulat...pur si simplu e de speriat. Toata lumea a crezut si crede in continuare ca ideea retragerii trupelor din Irak le-a venit asa pur si simplu liberalilor, si cum le-a venit au si aruncat-o afara pe gura...
  Este adevarat ca Tariceanu si ai lui sint cam naivi sau cel putin asa lasa impresia, dar de data asta treaba e putin mai serioasa.
  Eu sint de parere ca de data asta avem de a face cu un plan cu bataie lunga. Era de asteptat ca Base' sa reactioneze emotional. Chiar si Tariceanu putea sa-si imagineze asta. As lega acest circ recent facut de cei doi, de scandalul fregatelor, care nu e inca stins. Scandal cu ramificatii destul de adinci in tot spectrul politic. Este un plan foarte abil conceput, in asa fel incit sa deturneze atentia de la acel eveniment. Si in acelasi timp este si un semnal pentru "Anglo-saxoni", datorat refuzului de a desecretiza acel contract pagubos, si a afla destinatia comisioanelor(poate ca vor putea sa-l infunde in sfirsit pe Nastase, de ce nu). Sintem filoamericani, dar am putea gasi motive sa nu ne mai implicam in Irak. ceva de genul asta... Basescu e un jucator care poate surprinde uneori. Sa vedem cum va iesi.
 • 0 (0 voturi)    
  traiasca capitanu' (Vineri, 30 iunie 2006, 16:56)

  un rroman verde & isteric [anonim]

  jos tradatorii liberali!
  traiasca garda & capitanu' (& dl. jiji sa ne traiasca)!
  traiasca lupta pt. pace!
  traiasca axa!
  nu vrem sa fim rushinea ioropii ca jermania & frantza!
  sa traitzi bine, sa luptatzi bine & ne vedem diseara la golden blitzkrieg!
  patria o muerte!
  venceremos!
  viva la revolucion!
 • 0 (0 voturi)    
  Retragerea din IRAQ (Vineri, 30 iunie 2006, 17:02)

  raul [anonim]

  Am avut ceva rabdare sa citesc cateva din insertiile de mai sus. Din pacate majoritatea celor care scriu o fac din teribilism, sa injure guvernul, pe Tariceanu, pe Basescu, pe ministrul apararii, etc.
  Foarte putini sunt cei care ating fondul problemei. Adica retragerea. De unde se vede ca si printre noi cetatenii de rand exista aceeasi divizare ca si in politica. Atunci este de neinteles de ce ii mai injuram!!!! caci suntem la fel ca ei.
  Avem politicienii pe care ii meritam. Ptr ca nici macar pe un forum, unde nu exista nici o miza, ne infierbantam mintile cu tot felul de subiecte conexe si nu discutam calmi despre subiect. SUBIECTUL ESTE RETRAGEREA TRUPELOR. PUNCT
  Nu cine a avut initiativa si de ce, nu cum s-a facut propunerea, nu cum ne privesc celelalte natiuni s.a.m.d.
  Treziti-va domnilor!!!! Suntem o tara suverana si facem cum vrem noi!!! Nu cum se asteapta altii!!!
  Din cate imi aduc eu aminte americanii au intrat in Iraq sa caute armele chimice si biologice ale dictatorului. Si n-au gasit nimic.
  SI NU LE-A FOST RUSINE, NICI MACAR JENA, CA AU MINTIT PE TOATA LUMEA!!!
  Si noi trebuie sa ne facem procese de constiinta ca nu i-am anuntat de o PROPUNERE!!!!!
  Domnilor, cand l-au scos pe sergentul acela din Romania, nu ne-au intrebat nimic!!! De ce noi trebuie sa le dam raportul?
  Pentru ca sunt U.S.A.? Vezi sa nu!!! Suntem SUVERANI si facem cum vrem noi. Cum este in interesul NOSTRU.
  SI VRETI SA SPUNETI CA NU ESTE IN INTERESUL NOSTRU SA PLECAM?
  Ce aparam noi acolo? Petrolul americanilor!!! Pe banii nostri si cu pretul vietii soldatilor nostri!!! Nu suntem tampiti sa facem asta fara nimic in schimb?
  Ca atunci cand a fost vorba de recuperarea datoriilor, americanii nu ne-au invitat sa ne dam votul cum sa se procedeze.
  Judecati situatia in ansamblu si in functie de interesul nostru material. Nu mai exista de mult politica externa bazata pe idealuri marete.... De parca ar fi existat vreodata!!!!!
  Uitati-va mai atent in cartile de istorie!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  incredibil (Vineri, 30 iunie 2006, 17:35)

  valentin [anonim]

  electoratul va trebui sa sanctioneze lipsa de coerenta si de coordonare a actualei guvernari !
  sacrificam imaginea romaniei pentru luptele politice interne
 • 0 (0 voturi)    
  Nasol (Vineri, 30 iunie 2006, 17:38)

  traveller [anonim]

  Politicieni de c..., institutii de c..., politica de c... si presa prin apropiere.
 • 0 (0 voturi)    
  DEMISIA lui ATANASIU (Vineri, 30 iunie 2006, 17:49)

  dan [anonim]

  Cat de inconstient poate sa fie un asemenea individ. Sa lanseze idiotenii care sa spulbere tot efortul pe care atatia militari le fac in misiuni in afara tarii.

  Cum de un asemenea individ poate ramane ministru???
 • 0 (0 voturi)    
  Jocuri de putere (Vineri, 30 iunie 2006, 17:52)

  Machiavelli [anonim]

  ...si totusi cit de usor sint oamenii de manipulat...pur si simplu e de speriat.Toata lumea a crezut si crede in continuare ca ideea retragerii trupelor din Irak le-a venit asa pur si simplu liberalilor, si cum le-a venit au si aruncat-o afara pe gura...
  Este adevarat ca Tariceanu si ai lui sint cam naivi sau cel putin asa lasa impresia,dar de data asta treaba e putin mai serioasa.
  Eu sint de parere ca de data asta avem de a face cu un plan cu bataie lunga.Era de asteptat ca Base' sa reactioneze emotional. Chiar si Tariceanu putea sa-si imagineze asta. As lega acest circ recent facut de cei doi, de scandalul fregatelor, care nu e inca stins. Scandal cu ramificatii destul de adinci in tot spectrul politic. Este un plan foarte abil conceput, in asa fel incit sa deturneze atentia de la acel eveniment. Si in acelasi timp este si un semnal pentru "Anglo-saxoni", datorat refuzului de a desecretiza acel contract pagubos, si a afla destinatia comisioanelor(poate ca vor putea sa-l infunde in sfirsit pe Nastase, de ce nu). Sintem filoamericani, dar am putea gasi motive sa nu ne mai implicam in Irak. ceva de genul asta... Basescu e un jucator care poate surprinde uneori. Sa vedem cum va iesi.
 • 0 (0 voturi)    
  CSAT impotriva poporului roman (Vineri, 30 iunie 2006, 18:30)

  Georgeta [anonim]

  Felicitari Raul! Ai atins esenta problemei.
  Romania nu are ce cauta in teatre de razboi nici macar alaturi de aliati, atunci cind acestia au incalcat Carta ONU.
  Presedintele Basescu a scapat un "porumbel", cind a declarat ca trupe de ocupatie sunt cele ale SUA si ale Marii Britanii in IRAK, iar noi suntem acolo sub mandat ONU.
  Oare acest adevar l-au avut in vedere membrii CSAT atunci cind au votat?
  Politicienii si analistii tin cont de acest aspect?
  In arta razboiului, aliantele ori exista ori nu exista.
  Iar daca noi suntem acolo alaturi de "aliatii de pe AXA lui Basescu", nu suntem si noi considerati TRUPE DE OCUPATIE?
  Politica externa este altfel, este adevarat, dar "fracturile" pe care trebuie sa le faci in interesul poporului si a vecinilor imediati, chiar si in diplomatie, pe cai mai putin "nivelate", mai din topor asa cum a facut ministru apararii - TREBUIE PRODUSE.
  Fiti convinsi ca "aliatii din AXA" se gindesc in primul rind la ei si poate in ultimul ceas se vor gindi la noi.
  Domnul presedinte Basescu ne spune ca suntem intro zona de instabilitate, este adevarat, dar cine este cel care a fost "flituit" de americani cind s-a exprimat pentru implicare in procesul de stabilizare a situatiei din Transnistria?
  Atunci nu eram aliati?
  Suntem la citeva zeci de zile pina cind alti aliati, cei din Uniunea Europeana, se vor exprima daca ne vor accepta sau nu ca aliati.
  La ei ne-am gindit? se gindesc politicieni romani ca statele care au decist reragerea din Irak poate au mai multe informatii decit avem noi de la celebre servicii speciale pe care le mai avem?
  Poate Europa a ajuns la concluzia ca trebuie sa se apre singura. Jandarmul mondila devine pe zi ce trece tot mai puternic si tot mai periculos.
  Este adevarat GLOBALIZAREA este o realitate, DURA, care daca nu suntem atenti, ne va anhila si pe noi si europeni .
  La un eventual referendum VOTATI NU RAZBOIULUI!
  VOTATI pentru PACE!
  Romania sa iasa din razboaie!
 • 0 (0 voturi)    
  licurici (Vineri, 30 iunie 2006, 19:07)

  Catalin [anonim]

  asta e reactia lui Base...sa ramana "prieten" cu licuriciul mare, iar Ungureanu sa se laude ca il sune Condi 5 minute pe zi. Nu mai exista rezolutie ONU valabila vis-a-vis de prezenta in Irak. Aia a fost pana la predarea autoritatii in 2004; acum se discuta cu guvernul irakian. Asta e singurul cu care ar trebui sa negocieze si Romania eventuala prezenta. Nu cu acele "cancelarii" care sunt intrigate de retragerea dintr-o tara in care si ele sunt, din punct de vedere al legislatiei internationale, tolerate. Cat despre compromiterea vis-a-vis de NATO, ONU sau UE, treziti-va copii. NATO si UE nu au nimic de a face cu Iraqul. Un numar infim de membri contribuie cu trupe. Reactia lui Base a fost una politicianista, cu nimic diferita de bomba lui Tariceanu. In razboiul lor de doi bani uita ca baieti de douazeci si ceva de ani au inceput sa moara pe acolo.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce seriozitate? (Vineri, 30 iunie 2006, 20:29)

  Gelu [anonim]

  Americanii si toti merg numai pe interes... cand ne-au lasat pe noi si pe polonezi in sfera de influenta a sovieticilor cum a fost? ca ne-au facut impreuna ... nu doar sovieticii... Si dureros ca ne-am facut si noi intre noi atunci... ca pe bunica-meu nu l-au chinuit rusi ci romani la Canal...
  Romania ar trebui sa invete de la Ungaria cum e sa nu trimiti nici un soldat si sa nu iti pese. Treaba e ca-s prea multe cozi de topor... si prea multi iau comisioane de pe fregate si alte tampenii... Daca rusii vor sa ne faca... ne fac ca americanii nu se baga... s-a vazut cu Canalul Bastroe... s-au ati uitat?!
 • 0 (0 voturi)    
  Democratie sau autoritarism (Vineri, 30 iunie 2006, 20:51)

  gheorghe [anonim]

  Basescu spune ca Londra, in 23 iunie, Romania s-a angajat
  sa mentina in Irak 628 de militari.
  Intrebare e care Romanie s-a angajat sa mentina 628 de
  militari in Irak?
  Basescu si Ungureanu sunt Romania? CSAT si-a dat avizul
  la respectiva decizie?
  Nu a procedat mult mai democratic Tariceanu care a propus
  organismului competent sa ia o decizie care sa stea la baza
  discutiilor cu aliatii?
  Daca Basescu si Ungureanu au decis ce rol mai are
  CSAT-ul, sa valideze ca primarul hotararile lui Basescu?
  Asta-i "democratia" pe care o intelege Basescu, dar nu-i
  democratia pe care o astept eu si altii ca mine.
 • 0 (0 voturi)    
  Asa suntem noi (Vineri, 30 iunie 2006, 22:39)

  Conciliant [anonim]

  Nu trebuie sa exacerbam lucrurile. Noi avem o gena care nu ne permite sa ducem treaba pana la capat. In ce razboi am terminat alaturi de aliatzi? Trebuie sa-i lasam balta si pe cei de acum, altfel n-am fi noi. Culmea e ca de obicei iesim bine din astfel de kestii.
 • 0 (0 voturi)    
  democratie sau autoritarism (Vineri, 30 iunie 2006, 23:48)

  ion [anonim]

  Basescu este Romania prin insasi modul de a fi ales si prin prerogativele sale.

  Ungureanu este Romania peste tot unde se duce in calitate de ministru de externe.

  Consider cele doua axiome ale existentei unei republici.

  Tariceanu este un dealer de masini(ajuns din geseala in aceasta pozitie confortabila), o tara mason, o tara hot, o tara prieten cu Patriciu(finantatorul PNL-ului si coordonatorul lui din umbra- era si o carte " Putere fara glorie" seamana ) ......Penibil, semidoct, rau intentionat...

  Cred ca nu a citit nici o carte despre liberalism din cele citeva traduse de V.N. .....  PNL dispari in .....
 • 0 (0 voturi)    
  pr raul (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 8:54)

  cristi [anonim]

  bravos.imi place faza cu suveranitatea.parca ar fi decupata dintr-o plenara mai veche...asa de vreo 20 de ani.pai cat de suveran esti cu adevarat cand tu esti rupt de foame si cu pantalonii carpiti in tur, cand nu ai bani de madicamente si cand iti permiti sa-ti cumperi traditionala feliutza de parizer la o grosime de potzi citi ziarul prin ea?
  daca eram singuri pe lume poate chiar ne putema da suverani. dar din pacate suntem prea mici sa ne permitem sa facem ce vrea muschii nostri, asa ca trebuie sa stam si noi cuminti pe langa cineva mai mare.exact ca in bancurile cu elefantul si soricelul.iar cand elefantul se plimba cu noi ne simtim tari si mari.nu zic ca trebuie sa stam cu el pana la capat, dar cand plecam putem sa ne facem si noi ca ne doare maseaua...aia de minte care inca nu ne-a crescut.
 • 0 (0 voturi)    
  Cred ca ati uitat (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 9:10)

  Contra [anonim]

  Cred ca ati uitat ca alesii nostrii ar trebui sa ne reprezinte, sa ne sustina interesele si sa fie mesagerii nostrii in legislativ, in executiv, CSAT...

  Odata alesi, insa, uita acest lucru si, uitand ca sunt doar reprezentanti, incep sa ia hotarari impotriva dorintelor celor care i-au mandatat, cu o atitudine de tipul "voi sunteti prosti; stim noi mai bine care-i treaba".

  Asa, impotriva opiniiei majoritatii covarsitoare, am fost (doar datorita alesilor...) alaturi de cei care au bombardat Serbia, desi nu am cunoscut (in sensul de contact direct, nu prin presa) nici un roman de acord cu aceasta pozitionare a "noastra".

  La fel si cand am trimis trupe pe aiurea, sa-i ajute pe altii sa fure benzina lui Sadam sub pretext ca vor sa-i scoata microbii din armele biologice. Probabil ca toti forumistii ati fost impotriva interventiei, la momentul respectiv.

  Acum va vad manipulati; in loc de judecatori va transformati in pioni intr-un simplu joc politic. Judecand partinic, condamnati cu manie forumista ba pe-ala de-a vorbit primul de retragere, ba pe-ala care n-a cerut voie, ba pe-ala care-i mai inalt, ba pe-ala care-i mai chel...
  E ca si cum ati condamna violatorul doar pentru ca victima a racit in urma siluirii in zapada, uitand de ce e mai grav...

  Mai grav e ca suntem acolo, fara sa avem nici un fel de scuza, (motiv e deja prea mult spus).

  Grava e perseverarea in greseala. Faptul ca sunt prea multi de parere ca daca tot i-am tinut lumanarea lui Bush cand desuruba capacul de la rezervorul lui Sadam, acum ar fi nepotrivit sa-i <b>cerem voie</b> sa plecam acasa pentru ca am parea nehotarati, oportunisti etc.

  Si "discutata" retragere cu SUA si Marea Britanie si nu cu GUVERNUL IRAKIAN, nu arata ca suntem de fapt in offside?

  Apropos: cate semnaturi ar trebui adunate sau ce-ar trebui facut pentru organizarea unui referendum? Ar fi cea mai buna ocazie pentru a se vedea ca discutiile din CSAT au fost de capital politic si nu pentru interesul national.
 • 0 (0 voturi)    
  CSAT a respins propunerea de retragere a trupelor din Irak (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 10:49)

  Cristian Pascu [anonim]

  Am si eu o parere. Aceea ca nu avem ce cauta in Iraq. Am fost impotriva interventiei cu totii. Nu pentru ca il vroiam pe Sadam ca presedinte, ci pentru ca ne incalzea la fel de mult Sadam in Iraq, cit Kommeini in Iran. Nu aveam probleme cu ei, nu vad de ce sa luam partea unui nebun inconstant (vezi presedintele USA).
  Ma asteptam ca prima miscare a noii conduceri Romanesti, la timpul acela, sa fie anuntul de retragere a trupelor.
  Apoi m-a uimit axa Bucuresti - Londra - Washington. De parca lor le pasa de noi :). S-or fi deschis citeva usi pentru serviciile lor secrete. Noi tot la -0 am ramas. Au continuat cu contracte secrete de predare a nu stiu cite baze romanesti. Cu statut speciat al militarilor americani - vezi pot sa ne omoare ... ei pleaca linistiti din tara. etc
  Si ar trebui sa stam linistiti? Eu zic Nu. Incet - incet societatea romana trebuie sa-si afle mecanismele de exprimare corecte. Acum suntem in mana lui Voiculescu, Vintu, Sirbu ( etc. Nu avem un cuvint de spus.
  De altfel suntem un popor docil, nu am dat probleme mari conducerilor. Nu au impins spre o emancipare, nu-ne punem problema cum sa luam o pozitie - cum sa ne facem auziti.
  Dar or sa vina vremurile astea si la noi. O sa facem si noi demonstratii pentru luni de zile - pina obtinem ceea ce vrem.
  Raman constant ideii mele ca este o greseala interventia in Iraq. . Pina una alta UE - cu care eu nu vreau unirea - sunt impotriva pastrarii sau trimiterii de trupe in Iraq. Si e UE care ne primeste anul viitor. Sunt ei care ne pun la dispozitie 30 miliarde de euro in 6 ani. Mi se pare normal ca banii sa stea in cadrul uniunii. Mi se pare normal ca toate contractele sa fie date romanilor sau celor din uniune. E o aberatie ca banii sa fie folositi pentru contracte cu firme americane (vezi autostrada paguboasa).
  Am fost toti impotriva interventiei si numai citeva capete luminate din conducere au vazut 'oportunitatea' de a sta la talpa americii - iar acum e la fel.
  Saracul popor roman.
 • 0 (0 voturi)    
  voi chiar sunteti orbi, pt ce sa ramanem in iraq? (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 11:42)

  mihai [anonim]

  sunteti nist ciudati toti, ce incredere sa le dam americanilor, ei ne tin la ambasade cu zilele pt o amarata de viza si noi sa ii sustienem in irak. f bine ca ne retragem ,si spania s-a retras si nu a patit nimic. si bulgarii si italienii vor sa se retraga, care e problema. e razboiul americanilor nu al nostru,.
 • 0 (0 voturi)    
  concluzie (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 14:48)

  Codreanu [anonim]

  Orice decizie la acest nivel se face intr-un mod cu totul si cu totul diferit decat cel adoptat de PNL. Nu contest ca retragerea trupelor din Irak ar fi o manevra buna, dar sa se face civilizat. Sau vrea Tariceanu sa ne declare cineva razboi? Nu iti jignesti aliatii. Reactiile s-au vazut.
 • 0 (0 voturi)    
  sa ne tinem de cuvant! (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 14:49)

  radub [anonim]

  Romania de cand se stie a fost o natie de opurtunisti care si-au schimbat prietenii dupa cum a batut vantul: ba cu turcii, ba cu rusii, ba cu ungurii, ba cu francezii, ba cu nemtii, etc. O singura data am mers pana la capat, mai exact in Primul Razboi Mondial si atunci drept recunostinta, chiar daca am fost infranti in mod direct, am primit permisiunea si binecuvantarea sa facem Romania Mare.

  Daca nu suntem consecventi si ne lasam in offside aliatii NATO fara sa ne respectam cuvantul dat, atunci o sa ajungem presul de sters pe picioare a Europei.
 • 0 (0 voturi)    
  Spitalele romanesti n-au nici seringi (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 18:58)

  POPESCU Monica [anonim]

  Spitalul Judetean Timisoara, cel mai mare spital din vestul romaniei arata ca venind din anii 50. Cearceafurile par sa dateze din secolul trecut. Bolnavii sunt
  pusi sa cumpere toate consumabilele caci spitalul n-are nimic.
  Conform presedintelui BASESCU ceea ce ne lipseste sunt avione militare, bilindate, trupe in Iraq, Afganistan sau unde cer interesele economice ale SUA.
  Oamenii sunt prosti si mandri si au asistenta medicala pe care o merita. Cand e bolnav BASESCU fuge cu avionul in spitalele occidetale, nu-si risca pielea aici.
 • 0 (0 voturi)    
  Spitalele romanesti n-au nici seringi (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 21:24)

  170.000.000 de EURO anual [anonim]

  ia Tariceanu cheltuie

  170.000.000 de EURO anual chiar pentru cancelaria lui de prim-ministru

  care e mai mare de 7 ori decat cea lasata de Nastase

  oameni buni, omul asta e normal ?!!!


  "In directa coordonare a primului-ministru se afla 21 de departamente cu 1.600 de angajati. Bugetul Cancelariei este de sapte ori mai mare decit al Senatulul si de trei ori mai mare decit cel al Camerei Deputatilor.

  GUVERNUL TARICEANU A PRELUAT SI UMFLAT DE LA PSD CANCELARIA PRIMULUI-MINISTRU, O MEGASTRUCTURA CARE SE SUPRAPUNE PERFECT IN PARTE PESTE ATRIBUTIILE MINISTERELOR SI TOACA MASIV, NU E CLAR PE CE, FONDURI PUBLICE.

  In cele 21 de departamente, patru agentii, cinci autoritati si un oficiu cite numara Cancelaria condusa de Aleodor Frincu, lucreaza 1.594 de oameni, dupa cum se arata in Legea bugetului de stat pe 2006.

  Cancelaria are un buget de 589.051.000 RON (=170 de MILIOANE de EURO), de sapte ori mai mare decit cel al Senatului (84.370.000) si de trei ori mare chiar decit bugetul Camerei Deputatilor.

  Atri butiile Cancelariei sint confuze si ele se rezuma in esenta la comunicarea si analiza deciziilor guvernamentale. Problema este ca exact asta fac si cei 24 de ministri.

  Si atunci, ce nevoie ar avea Tariceanu de aproape 1.600 de angajati, de un guvern intreg pe linga Cabinetul sau? "

  Studiu elaborat de SAR
  Cotidianul, 26 Aprilie 2006
 • 0 (0 voturi)    
  Tariceanu NU E INGRIJORAT DE BANII FURATI DE PATRICIU (Sâmbătă, 1 iulie 2006, 21:27)

  P{ATRICIU si VOICULESCU - Impe [anonim]

  PATRICIU un securist care a privatizat Rompetrolul fondat de SECURITATE si MELESCANU un fost coleg al lui NASTASE la ALDRI si securist DIE,

  isi fac campanie electorala pe tema retragerii din Iraq distrugand politica externa a Romaniei cladita cu sacrificii dupa mineriadele lui ILIESCU.

  DE ce fac SECURISTII asta ? Pai se apropie PROCESUL SECURISTULUI PATRICIU si pentru ca nu-l mai tin americanii in brate - el arata tuturor ca UN SINGUR OM poate sa rastoarne Romania cu fundul in sus.

  Nu banii sunt problema pentru ca cancelaria lui Tariceanu inghite de 7 ori mai mult decat cancelaria lui NASTASE adica 170.000.000 anual doar ca sa tiuna la tatza lui tariceanu o gasca de idioti care ne injura pe forumuri PE BANII NOSTI !!!

  Asa ca daca banii l-ar fi interesat pe SECURIST, ar fi trebuit:

  - sa reduca pasalacul pe care si l-a facut la Victoria
  - sa recupereze 600.000.000 de dolari datorii la stat pe care NASTASE i le-a sters lui PATRICIU
  - sa recupereze banii pe terenurile vandute din LIBIA tot de PATRICIU

  NISTE BANDITI SECURISTI ROMANIA PESTE CAP

  RUSINE PATRICIU RUSINE TARICEANU RUSINE VOICULESCU
  RUSINE SECURISTILOR
 • 0 (0 voturi)    
  Chiar populatia americana este imotriva razboiului (Marţi, 4 iulie 2006, 0:42)

  cata [anonim]

  Stati calmi baieti , Bush se duce in jos la primele alegeri, ca si prietenul sau Blair iar daca Basescu opteaza sa ramana cu buzele lipite de fundul lui pana in ultimul moment se va duce la fund odata cu ei si cu "axa lor". Basescu a inceput sa se comporte ca Putin crezand ca parearea lui conteaza cel mai mult in stat si ca cei 50.001% din voturile populatiei care l-au preferat in fata lui Nastase in turul doi al alegerilor (multi i-au dat votul din mila pt. ochiul ala de sticla :) sau pentru a alege raul mai mic) ii dau o legitimitate desavarsita si poate sa ignore sondajele cu privire la parerea romanilor despre razboiul din irak. Cat despre recunostinta americanilor pentru toti fraierii care-i pupa-n spate... dream on... nu o sa se intample NICODATA. Daca nu intelegem ca traim in Europa si ca pt. americani noi suntem doar una din miile de probleme pe care le au pe glob putem sa mai visam linistiti inca o mie de ani "sa vina americanii".

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by