Presedintele AFAN, Alexandru Radulescu a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului instantei supreme. Aceasta urmeaza sa fie prezentat instantei Tribunalului Bucuresti, procurorii urmand sa propuna arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Presedintele AFAN, Alexandru Radulescu, a fost reaudiat vineri la Parchetul instantei supreme in dosarul in care este acuzat de tentativa de omor calificat si incalcarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce duminica l-a impuscat in cap pe tanarul Constantin Radulescu.

Victima se afla cu familia la plaja, langa lacul concesionat de presedintele AFAN.

Alexandru Radulescu a declarat inainte de a intra la audiere ca isi doreste ca viata tanarului sa fie salvata si ca nu il intereseaza ce se va intampla cu el, important fiind ca victima inccidentului sa supravietuiasca.

Totodata, avocatul acestuia a declarat ca presedintele AFAN este dispus sa suporte si costurile unor interventii chirurgicale in strainate pentru victima.

Intre timp, tanarul impuscat in cap de Radulescu se zbate intre viata si moarte. Medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca au anuntat ca barbatul impuscat in cap de catre presedintele AFAN ar putea suferi o noua interventie chirurgicala. In urma cu doua zile starea pacientului s-a agravat brusc iar medicii considera ca este nevoie de o noua operatie.

O decizie in acest sens va fi luata imediat ce specialistii vor evalua din nou starea bolnavului. Operatia ar putea fi efectuata chiar vineri de catre o echipa mixta, formata din medici specialisti in neurochirurgie si chirurgie plastica.

Pacientul Constantin Radulescu a ajuns in coma la Spitalul de Urgenta Floreasca duminica dupa-amiaza, dupa ce a fost impuscat in cap cu o arma cu alice.

Peter Eckstein Kovacs, jurist si presedinte al Comisiei juridice din cadrul Senatului a comentat in exclusivitate pentru HotNews.ro despre fapta presedintelui AFAN, Alexandru Radulescu. Eckstein considera ca acesta nu trebuia cercetat in stare de libertate pentru ca, spune el, "reprezinta un pericol public".

"Exista situatii prevazute in Codul de Procedura Penala, in care un suspect este cercetat in stare de libertate daca nu reprezinta un pericol public. In acest caz cred ca agresorul reprezinta un pericol public si instanta judecatoreasca trebuia sa dispuna cercetarea in stare de arest.

Cazul este revoltator pentru ca am inteles ca domnul Radulescu nu avea permis de arma si era in stare de ebrietate, prin urmare este un pericol pentru societate", a explicat Eckstein.

Presedintele Comisiei juridice considera ca in cazul agresorului Alexandru Radulescu avocatii nu pot invoca dreptul apararii proprietatii si dreptul la autoaparare. "Modificarile legii Codului de Procedura Penala vizeaza in special incalcarea proprietatii din punct de vedere infractional, prin o amenintare directa la proprietar, acolo unde se foloseste forta.

Eu cred ca, in acest caz, nu este inclus principiul autoapararii. Este foarte diferit de cazul sotilor Iovan. Acolo cineva a patruns pe proprietate cu un gand infractional, nu ca in cazul tanarului care a venit la scaldat. Este revoltator, mie nu mi se pare o reactie fireasca sa iei pusca si sa tragi cand omul nu venise cu ganduri rele, ci doar la scaldat cu familia", a mai precizat Eckstein.