Israelul respinge, sambata, cererea gruparilor armate palestiniene de a elibera o mie de prizonieri, scriu agentiile internationale de presa.

"Primul ministru Ehud Olmert reafirma ca nu va exista nici o intelegere cu palestinienii", a spus un purtator de cuvant citat de AFP.

Cele trei grupari armate palestiniene care au revendicat rapirea soldatului israelian Gilad Shalit cerusera, eliberarea a o mie de prizonieri, palestinieni si musulmani de toate nationalitatile.

Intr-un comunicat, Brigazile Ezzedin al-Qassam, bratul armat al Hamas, Comitetele de rezistenta populara si Armata islamului, au prezentat o lista de prizonieri pe care ii vor liberi: "toti liderii miscarilor palestiniene, prizonerii in varsta, prizonierii bolnavi".

Documentul nu preciza clar daca, in schimbul eliberarii celor o mie de prizonieri, va fi lasat liber soldatul israelian rapit duminica trecuta.

Un medic a declarat, vineri, la televiziunea israeliana ca l-a vazut pe Shalit si ca l-ar fi tratat de mai multe rani. Nu exista insa date oficile despre starea caporalului rapit.

Egiptul isi intensifica eforturile de mediere a crizei din Gaza. Directorul serviciului egiptean de informatii, care conduce negocierile intre Israel si Autoritatea Palestiniana, merge, sambata, in zona.

Aviatia israeliana a efectuat vineri peste 30 de raiduri in cadrul operatiunii “ploaie de vara” mai ales asupra obiectivelor miscarii islamiste Hamas, al carei brat armat a revendicat rapirea caporalului israelian de 19 ani, Gilad Shalit.