Campioana mondiala eliminata! Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Henry in minutul 57. Franta a dominat intilnirea, avind in Zidane un conducator de joc perfect. Brazilia? A jucat slab.

"A trebuit sa facem un meci mare si l-am facut. E un sentiment extraordinar sa iti doresti sa mergi mai departe. Vrem sa mergem pina la capat"

Zidane

"Am spus acum citeva zile ca nu am venit aici ca sa visam. Dupa meciul acesta, am inceput sa visam"

Thierry Henry

"Nu e nicio supriza. Dupa ce am batut Spania, am cistigat o mare incredere. Zizou a fost exceptional. Sunt ultimele partide si joaca absolut fantastic. Se vede ca o face pentru Franta si pentru familia lui. (...) Acum se vede finala: Germania-Franta".

Willy Sagnol

"Ma intreb de ce vrea Zidane sa se retraga. Joaca atit de bine! Franta a inceput modest turneul, dar victoria cu Spania a declansat ceva care a ajutat-o sa-si demonstreze clasa. Brazilia este probabil dezamagita, dar jucatorii ei nu au putut sa arate si aici lucrurile minunate de care sunt in mod cert capabili".

Franz Beckenbauer

"Zidane a fost magicianul meciului. Brazilia a avut doar doua suturi, cred. Prea putin".

Pele

"Nu cred ca am fost eliminati prea devreme. Dar nici nu ne asteptam la asa ceva. Am avut un meci foarte greu, pentru ca am avut probleme la majoritatea duelurilor individuale".

Carlos Alberto Parreira, antrenor Brazilia

Comentariul specialistului, pentru HotNews.ro: "Brazilia? Pina acum au rezolvat meciurile printr-o sclipire. Nu au mai reusit, pentru ca au avut in fata o linie de mijloc in care Vieira si Makelele au acoperit eficient terenul, iar Zidane a avut ambitia sa demonstreze ca a fost unul dintre cei mai mari jucatori ai lumii.

Finala "mea" este Franta-Italia. Pentru ca Italia mi s-a parut cea mai organizata echipa. In semifinala cu Ucraina, italienii au aratat o asemenea tehnica de aparare incit se pregatesc si pentru a scoate mingea de pe linia portii, cum au facut-o la 1-0" - Nicolae Dobrin

Interactiv - Voteaza CM 2006!