Atanasiu: "Medar a divulgat informatii secrete la televiziune!"

de     HotNews.ro
Duminică, 2 iulie 2006, 0:00


Ministrul Apararii Teodor Atanasiu l-a acuzat, duminica, pe consilierul prezidential Sergiu Medar ca a divulgat informatii secrete la un post de televiziune. Atanasiu a facut aceste afirmatii la o conferinta de presa organizata duminica dimineata la Alba Iulia, dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a respins initiativa sa de retragere a militarilor romani din Irak.

Atanasiu i-a cerut atat ministrului de Externe sa repare gafa facuta de cel care il reprezinta, cat si Directiei de Informatii a Armatei sa sesizeze organele abilitate pentru demararea unei anchete.

Documentul secret la care se refera ministrul Atanasiu a fost trimis atasatilor militari romani pe langa ambasadele Romaniei in strainate si cuprindea mai multe informatii despre retragerea trupelor din Irak.

Ministrul Apararii a infirmat informatiile potrivit carora presedintele Traian Basescu i-ar fi el a negat ca presedintele Traian Basescu i-ar fi cerut sa demisioneze dupa sedinta CSAT de vineri.

"Avand in vedere ca ministrul polonez al Apararii nu si-a inaintat demisia cand presedintele a anuntat retragerea Poloniei din Irak, avand in vedere ca ministrul italian nu si-a dat demisia dupa ce ne-a anuntat la Bruxelles retragerea din acest teatru de operatii, avand in vedere ca nici ministrul spaniol nu si-a dat demisia dupa ce spaniolii au anuntat retragerea din Irak, nu cred ca pentru o

propunerea justificata, normala si buna ministrul trebuie sa-si dea demisia”, a spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu sustine ca cei care ar trebui sa demisioneze ar trebui sa fie ministrii Mihai Ungureanu si Sebastian Vladescu, care nu au sustinut in CSAT propunerea PNL privind retragerea trupelor romanesti din Irak.

Consiliul Superior de Aparare a Tarii a respins, vineri, propunerea ministrului Apararii Teodor Atanasiu si a premierului Calin Popescu Tariceanu privind retragerea trupelor romanesti din Irak.

Aceasta propunere a provocat numeroase controverse: presedintele Traian Basescu i-a acuzat pe liberali ca au creat confuzie in ceea ce priveste respectarea deciziilor de politica externa pe care Romania le-a luat de comun acord cu aliatii ei.


70 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  opinie (Duminică, 2 iulie 2006, 12:22)

  liviu [anonim]

  A iesit la rampa cel mai prost polician roman in functie de conducerea tarii. De fapt, mutra si limbajul arata aceste lucruri. Despre Biserica si Armata nu se discuta in piete si oboare. Am ales prin vot reprezentantii poporului care sa stabileasca in consens ce trebuie sa faca poporul Roman. Pierderile in Irak sunt mai putine decat ce a reusit intr-o zi Madam Panescu. Sa nu se mai discute aceste in public, nu vor capata voturi. De fapt Liberalii din anii 1930 si pana azi nu au avut politicieni care sa apere interesele natiunii, dimpotriva. Eu sunt liberal din punct de vedere prin convingere dar nu pot sa activez in PNL din cauza lipsei de docrina in problemele nationale in toate domeniile. S-au suparat ca 2 liberali au votat impotriva lor. Ce prosti sefi sunt sefii, acolo nu s-a pus la vot daca sa se discute in public retragerea soldatilor din Irak, acolo sa votat actvitatea pe anul 2007. Despre demisie nu trebuie sa discutam, aceasta nu poate sa o cerem unui asemenea personaj.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru ministrul apararii (Duminică, 2 iulie 2006, 12:22)

  marius pop [anonim]

  da-ti demisia
 • 0 (0 voturi)    
  opinie (Duminică, 2 iulie 2006, 12:58)

  Laurentiu [anonim]

  Este inadmisibil ca asemenea hal de oameni sa conduca aceasta tara. Unde i-or fi gasit??
  Daca continua asa, o sa ajungem sa spunem, era candva o tara care se numea Romania ......
  Tariceanu confunda Romania cu un srl, de care crede ca poate dispune dupa bunul lui plac.
  Atanasiu se compara cu Spania, Italia, samd dar nu isi da seama ca situatiile nu sunt comparabile.
  Oricum ei si multi altii trebuie sa dispara de pe scena politica, lumea sa-i uite si sa nu sa se mai vorbeasca niciodata despre ei. Politica liberala a demonstrat pana acum si in continuare ca nu are nici o legatura cu Romania.
  Consider ca liberalii sunt stalinisti, care nu vor binele si nu vor construi nimic pentru aceasta tara.
 • 0 (0 voturi)    
  toti cred ca stiu (Duminică, 2 iulie 2006, 13:04)

  georgatos [anonim]

  toata lumea isi da cu parerea despre retragere. de fapt liberalii au ales prost modul de a propune aceasta retragere. retragerea se justifica din punct de vedere a costurilor acestor operatiuni, costuri care cresc f mult atunci cand trebuie sa-ti asiguri singur logistica. oricum au gafat!
 • 0 (0 voturi)    
  Cresterea preturilor (Duminică, 2 iulie 2006, 13:48)

  Marin [anonim]

  Cred ca toata povestea cu retragerea trupelor din Irak e o diversiune care ofera presei aservite subiecte pentru a distrage atentia de la cresterile de preturi care intra in vigoare la 1 iulie.
 • 0 (0 voturi)    
  Liberalii -retragerea si tara (Duminică, 2 iulie 2006, 13:48)

  Igor [anonim]

  Va rog sa nu confundati reprezentantii liberalilor nici cu PNL si nici cu acea farama de electorat care i-ar fi votat.
  Cineva ii nominaliza ca fiind stalinisti. Eroare: Stalin si ai lui au fost mari patriotI-au construit un imperiu pe care nu l-au tradat nici odata; au edificat una din cele mai puternice economii din lume: realizau 40 % din comertul mondial; au pus la zid pe cei care lezau interesele supreme ale imperiului rus; au asigurat lichidarea analfabetismului, un nivel de trai acceptabil, instructia generala , asistenta sanitara gratuita, siguranta individului.Domni din PNL ce au facut ?
 • 0 (0 voturi)    
  Scenariu apocaliptic, sau poate foarte real ! (Duminică, 2 iulie 2006, 14:47)

  Adrian [anonim]

  Daca in spatele acestui joc prost interpretat si pus in scena, de fapt sforile sint trase de la Moscova ?!
  Daca de fapt se doreste stricarea relatiilor si pierderea increderii cu partenetii din coalitia NATO, lovind astfel si in Basescu, fara se se tina cont de interesul Intregii natiuni, care si-a dorit in numar foarte mare aderarea la NATO ?
  Daca Tariceanu, Melescanu, Orban si ceilalti care formeaza grupul de interese in jurul lui Patriciu vor avea direct de cistigat sume mari de bani, prin inermediul rafinariei Petromidia, care prelucreaza titei din Urali, si care poate fi procurat la preturi si mai mici sau chiar gratis daca Putin dicteaza acest lucru, in schimbul unor servicii bine prestate in folosul indirect al Rusiei?

  Eu nu spun ca asa ceva este adevarat, dar vazind cu cita indirjire Tariceanu si ai lui persista in aceasta eroare de proportii, fara sa lase sa se intrevada o cit de mica recunoastere a prostiei pe care au facut-o, nu pot gasi o explicatie rationala si de aceea ajung sa ma gindesc atit de departe.
  Cred ca trebuie sa existe o motivatie extraordinar de mare, pentru ca un prim ministru si un ministru al apararii sa calce in piciore, norme si reguli nationale si internationale fara pic de ........ !
  Cumva asa ar fi trebuit sa arate "Patriotismul" ?
  Chiar, ce e aia ?!
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns pt. Igor (Duminică, 2 iulie 2006, 15:11)

  mircea radu [anonim]

  domnule Igor, liberalii, buni sau prosti, patrioti sau tradatori, tot au facut ceva: te-au lasat pe dumneata sa-l lauzi pe stalin si camarila lui! Ceea ce se chema totusi...Democratie!
  Ce spuneai de stalin?! Ca a ucis cateva Zeci de milioane de oameni?!
 • 0 (0 voturi)    
  Capusele de la putere (Duminică, 2 iulie 2006, 15:18)

  george [anonim]

  Parerea mea e ca ar trebuis sa facem manifestatii publice in tot Bucurestiul si in tara ca sa scapam de adunatura asta de corupti si incompetenti care-si bat joc de tara asta.

  Ma intreb ce fac toate organizatiile astea Prodemocratia, Comitetul Helsinki etc. de ce nu se implica in organizarea unor astfel de mitinguri.

  Eu cred ca multi dintre noi ar participa doua ore intr-un weekend la demonstratie de ex: Romani impotriva coruptilor!

  Rusine ca nimeni in tara asta nu e in stare sa organizeze asa ceva
 • 0 (0 voturi)    
  Atanasiu Medar (Duminică, 2 iulie 2006, 16:36)

  geta [anonim]

  Azi, am mai aflat de la Tedy Melescanu ca "Trupele noastre in Irak nu se afla sub mandat ONU sau NATO"!
  In acesta situatie care este statutul nostru in Irak, poate cineva sa-mi raspunda?
  Cred ca acesta tema ar trebuie sa ne ridice semne de intrebare.
  Este posibil sa constatam ca de fapt noi am ramas in Irak, dupa ianuarie 2005, la cules de ciuperci ca sa ne aflam si noi in treaba pe acolo.
  Domnule Nastase Geoana si Iliescu, care a fost mandatul dat trupelor romane trimise in Irak si cine ne-a cerut sa ne prezentam pe acest front, NATO, ONU, Bush, Berlusconi, UE, Blaier, cine domnilor?
  Daca un om cu experienta si prestanta lui Melesacnu face astfel de afirmatii, oare nu avem o problema mult mai grava decit pare la suprafata? O problema pe care noi nu o stim?
  Cunoastem insa un fapt ca, la 8 iunie 2004, Consiliul de Securitate al O.N.U. a adoptat proiectul de rezolutie americano-britanic asupra transferului suveranitatii catre Irak incepand cu 30 iunie 2004 si ca la acest proiect Romania a fost coautor, alaturi de Marea Britanie si SUA.
  Si mai stim ca in acelasi an, din luna iulie, Romania a detine timp de 6 luni, presedintia Consiliului de Securitate al ONU. A fost perioada in care "dosarul irakian" a reprezentat o prioritatea organizatiei.
  Din ce afirma Melescana pare ca CSAT, presedintele Basescu si Parlamentul nu au prelungit ultimul mandat dat trupelor dislocate in Irak. Sa fie oare asa?
  Daca acest aspect se confirma, problema este mult mai grava decit pare si atunci Atanasiu, Basescu, Tariceanu, Parlamentu si Romania are o problema.
  Medar care este un militar de cariera, fiti convinsi ca nu a desecretizat un document. Stie prea bine ca inseamna un document CRIPTAT si un document care poate fi diseminat.
  Gogorita cu divulgarea de informatii secrete, nu este altceva decit o incercare de a orienta “tirul” opiniei publice pe o tinta falsa. Iar in cazul in care ceea ce afirma Melescanu este adevarat ne aflam si pe un aliniament fals.
 • 0 (0 voturi)    
  "Solutii" (Duminică, 2 iulie 2006, 17:27)

  Tolerant [anonim]

  Referendum? Hai sa-l facem la copiii din clasa I-a, daca vor sau nu sa mai faca vaccinuri! Va castiga "nu", dar vaccinurile sunt bune.
  Hai sa punem ministrii sa se supuna deciziilor unui partid (oricare) cu toate ca au jurat (! inclusiv primul ministru!) sa serveasca loial Romania. Atat de multa impertinenta nu se vede des nici chiar la noi!
  Ce-a facut ministrul apararii inainte de 1989, in ultimii 5 ani, etc. Ce dosare are (daca are)?
  Propun ca ministru al apararii sa devina Madalin Voicu. Este un om cu bun simt si tara ar avea de castigat! (Nu am legaturi cu nici o etnie, alta decat cea romana).
  Domnule Melescanu: You know better than that! Si PSD are atitudine mai corecta decat PL.
  Domnule Presedinte: Aratati ca sunteti "dur", ca altfel pierdeti electorat.
  In misiunile peste hotare merg soldati profesionisti care se duc voluntar si stiu ce fac. Cei din Polonia dau si mita ca sa plece. Sigur ca la noi nu se intampla asa ceva...
  Unde mor mai des oamenii tineri (procentual, deci nu in cifre absolute): in misiuni peste hotare, sau daca stau in tara? Ar fi o statistica interesanta, daca se apuca cineva sa o faca.
  Imi pare cat se poate de rau de fiecare militar roman decedat printre straini. Spun asta pe bune, am rude militari de cariera. Este insa dreptul lor sa aleaga sau nu sa se duca acolo. Pentru cei mai multi dintre ei este o solutie de viata, cu asumarea riscurilor, nu sunt niste "victime inconstiente".
  Il intreb pe "ziaristul-amiral" care a spus (si spune) ca militarii romani care pleaca in misiuni in afara granitelor tarii sunt "capsunari in uniforma": italienii care au murit in acelasi timp si alaturi de militarul nostru, sunt tot "capsunari in uniforma"? Cu ce drept spuneti asa ceva? De la pajura la oratanie si de la logica la harca clevetitoare e distanta mica. Alaturi sta "cel mai iubit" nabab motociclist ai natiei. Vreti sa vi se faca si hotel? Se vede puciul in fasole!
  Sunt liberal prin convingeri, dar nu mai stiu la ce-mi foloseste.
 • 0 (0 voturi)    
  Atanasiu ai facut Alba de ras (Duminică, 2 iulie 2006, 17:36)

  motu marin [anonim]

  DEMISIA !
  A facut multe prostii in Alba, si-a luat secretara de nevasta cum a ajuns la Bucuresti, acum e coada de topor a tradatorilor de tara. Nu e exclus sa vedem ca rusii si-au bagat coada si aici prin agentul francez Dorel ....
 • 0 (0 voturi)    
  prostanacul reloaded (Duminică, 2 iulie 2006, 21:27)

  x [anonim]

  Atanasiu si tariceanu - un banc prost....doi prostanaci care incearca sa epateze...demersuri copilaresti, inutile, hazardate...in fine, amandoi un mare zero barat - ce s-au gandit domnii, daca nu pot construi nimic, atunci macar sa strice ceva...pe scurt - DEMISIA - amandoi, rapid, elgant, de luni dimineata si la culcare ca s-a facut tarziu!
 • 0 (0 voturi)    
  Nu DEMISIE (Duminică, 2 iulie 2006, 22:53)

  Ion [anonim]

  Omul acesta trebuie demis si judecat.

  Este judecat un amarit de gestionar care fura 100 ron, dar un ministru care tradeaza o natiune?!!
 • 0 (0 voturi)    
  no comment (Duminică, 2 iulie 2006, 23:20)

  no comment [anonim]

  bai, asta e prost?
 • 0 (0 voturi)    
  ATANASIU (Luni, 3 iulie 2006, 8:59)

  MP [anonim]

  Mutra si gandire de PLUTONIER MAJOR de pe vremuri si, de faft ,cred ca l-am jignit pe acesta din urma.
 • 0 (0 voturi)    
  Militari (Luni, 3 iulie 2006, 9:31)

  Platitorul roman [anonim]

  Nu-i poate explica nimeni acestui umflat ca o retragere se face dupa planuri agreate cu celelalte trupe stationate in zona si chiar cu guvernul irakian? Chiar nimeni din statul major sau dintre ceilalti militari din subordinea ministrului nu are curaj sa-i spuna mai pe fata sau mai finut ca e prost?
  Daca trupele romane ar fi conduse de generalul Elisabeta Lipa (singurul general pe bune din armata romana, care nu se impiedica in mers de burta si prostie) altfel ar sta lucrurile... Cred ca nici unul din politicienii astia de kkt - cu armata facuta in fustele mamitei, mamaiei si ale lui tanti - nu ar avea curaj sa vina cu o propunere atat de pripita si sa riste o palma bine simtita de la fata asa...
 • 0 (0 voturi)    
  demisie (Luni, 3 iulie 2006, 10:11)

  vali [anonim]

  Singura solutie este demisia ministrului apararii.
  Insa politicienii romani nu au forta si demnitatea deciziei.
  Dl ministru este suparat si face tam tam ca consilierul prezidential a desconspirat directiva lui, insa uita sa apuna ca sia asumat responsabiliatati la care nu avea dreptul.
  Daca dadea directiva dupa hotararea CSAT (favorabila pentru el) si dl Medar o prezenta presei era altceva. Insa in cazul respectiv vrea sa se spele de erorile grave pe care lea facut si da vina pe altii.
  De fapt ma mira politicienii din PNL. Pentru ei este mai important sa-si rezolve interesele lor politice de moment decat interesele nationale ale Romaniei
 • 0 (0 voturi)    
  Sa iti slujesti partidul (Luni, 3 iulie 2006, 12:48)

  cristian [anonim]

  Acum tb sa respecti interesele partidului, ca el iti da de mancare, si nu tara. Tara e buna de furat, mai ales de catre prietenii nostri dintotdeauna, rusii. Cine credea ca o sa stea kgb-istul Putin cu mainile in san in timp ce SUA strange latul in jurul mamei Rusia se insala. Asa se loveste cel mai frumos si elegant: prin interpusi.
  Am auzit ca ceea ce a desconspirat un militar de cariera era ORDINUL dat militarilor aflati in ambasadele straine sa informeze respectivele tari ca romania isi retrage trupele. Chiar nu vede nimeni ca se incearca lucrarea pe fata a tarii ? Putin e destept si tare, dar handicapatii de la putere care au facut asta merita executati. Ei si familiile lor pana la a 7-a spita. Tradatori de tara, asta sunt nenorocitii de liberali care vor sa fure intr-un mod cat mai legal, pentru marele Soriciu.
  Animalele doar de bata asculta. Este timpul sa punem mana pe bata si sa le-o dam in cap ori de cate ori avem ocazia, ca nenorocitii astia nu merita sa traiasca!
 • 0 (0 voturi)    
  demisii in PNL (Luni, 3 iulie 2006, 13:40)

  d.irin [anonim]

  cred ca problema demisiei in situatia de fata se pune ptr Atanasiu (care este total in ofsaid---pe dinafara) si cativa din fruntea PNL Bucuresti (in special Orban)...
 • 0 (0 voturi)    
  Ghici cine e in spatele cererii de retragere? (Luni, 3 iulie 2006, 13:43)

  Robert Constantin [anonim]

  Concluzia analistilor este ca gestul lui Tariceanu (vedeti, nu spun PNL desi membrii acestui partid au cam tradat de multe ori dupa 1990 si chiar inainte, dupa unii istorici) este o greseala. Asa este! Mai ales modul neonorant in care doreau sa-l faca! Dar credeti ca este ideea lui Tariceanu(nu pomenesc de marioneta Atanasiu)? Nu stiu daca cineva s-a gandit la Patriciu si la interesul sau si a altor "arhitecti ai ind.petroliere romanesti " in Orientul Mijlociu! Eu cred ca aici e tot clou-ul. Ii doare "undeva" de soldatii nostri si cheltuielile aferente care oricum sunt mai mici decat papa ei!. Sa nu se uite ca cei care pleaca in misiune o fac la cerere si chiar apeleaza la diverse mijloace pentru a fi selectati! Sunt sigur ca vor iesi la iveala curand! Cat despre dl. Atanasiu, are grave probleme la coloana vertebrala. Inca nu a ajuns la pozitia verticala de biped normal.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă