Ministrul Apararii Teodor Atanasiu l-a acuzat, duminica, pe consilierul prezidential Sergiu Medar ca a divulgat informatii secrete la un post de televiziune. Atanasiu a facut aceste afirmatii la o conferinta de presa organizata duminica dimineata la Alba Iulia, dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a respins initiativa sa de retragere a militarilor romani din Irak.

Atanasiu i-a cerut atat ministrului de Externe sa repare gafa facuta de cel care il reprezinta, cat si Directiei de Informatii a Armatei sa sesizeze organele abilitate pentru demararea unei anchete.

Documentul secret la care se refera ministrul Atanasiu a fost trimis atasatilor militari romani pe langa ambasadele Romaniei in strainate si cuprindea mai multe informatii despre retragerea trupelor din Irak.

Ministrul Apararii a infirmat informatiile potrivit carora presedintele Traian Basescu i-ar fi el a negat ca presedintele Traian Basescu i-ar fi cerut sa demisioneze dupa sedinta CSAT de vineri.

"Avand in vedere ca ministrul polonez al Apararii nu si-a inaintat demisia cand presedintele a anuntat retragerea Poloniei din Irak, avand in vedere ca ministrul italian nu si-a dat demisia dupa ce ne-a anuntat la Bruxelles retragerea din acest teatru de operatii, avand in vedere ca nici ministrul spaniol nu si-a dat demisia dupa ce spaniolii au anuntat retragerea din Irak, nu cred ca pentru o

propunerea justificata, normala si buna ministrul trebuie sa-si dea demisia”, a spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu sustine ca cei care ar trebui sa demisioneze ar trebui sa fie ministrii Mihai Ungureanu si Sebastian Vladescu, care nu au sustinut in CSAT propunerea PNL privind retragerea trupelor romanesti din Irak.

Consiliul Superior de Aparare a Tarii a respins, vineri, propunerea ministrului Apararii Teodor Atanasiu si a premierului Calin Popescu Tariceanu privind retragerea trupelor romanesti din Irak.

Aceasta propunere a provocat numeroase controverse: presedintele Traian Basescu i-a acuzat pe liberali ca au creat confuzie in ceea ce priveste respectarea deciziilor de politica externa pe care Romania le-a luat de comun acord cu aliatii ei.