Proiectul imobiliar Baneasa Investments, este finantat de UE si de Primaria Capitalei, printr-un program destinat zonelor defavorizate.

Uniunea Europeana si Primaria Capitalei finanteaza cu 5,6 milioane de euro, din fonduri destinate zonelor defavorizate, racordul la conductele cu apa si de canalizare ale celui mai mare si mai luxos cartier privat de vile din Romania, proprietatea unui grup de firme controlat de "Puiu" Popoviciu.

Banii sunt alocati prin programul pentru Coeziune Economica si Sociala, care are ca scop diminuarea diferentelor dintre zonele sarace si cele bogate. Cartierul este in proprietatea unui grup de firme controlat de milionarul in dolari Gabriel „Puiu” Popoviciu.

Finantarea de la UE si de la primarie a fost acordata cu prioritate prin programul PHARE 2001-2002, in timpul guvernarii Nastase, la propunerea Primariei Capitalei si a Ministerului pentru Dezvoltare si Prognoza. In acelasi timp, 1.800 de strazi din cinci sectoare ale Bucurestiului stau la coada pentru aceleasi utilitati publice.

Articol integral Evenimentul Zilei