De la inceputul anului, la bursa la termen din Sibiu au fost tranzactionate peste 1,5 milioane de contracte futures si optiuni.

Societatile de Investitii Financiare au fost, saptamina trecuta, cele mai vinate derivate de catre speculatorii aflati pe pozitii de vinzare, ele producind randamente de exceptie.

De exemplu, in cazul vinzarilor pe SIF 5, pentru scadenta iunie, luind in calcul un maximum de 2,3340 lei si un minimum de 1,8252 lei, randamentul a fost de 159%, iar pentru septembrie, cu un maximum de 2,41 lei si un minimum de 1,88 lei/actiune, randamentele s-au ridicat 165%.

Pentru intreaga scadenta iunie, speculatorii aflati pe pozitie de vinzare pe SIF-uri au putut obtine randamente cuprinse intre 300 si 400%.

„Dupa ce am asistat la scaderi dramatice ale preturilor pe cele mai lichide contracte, SIF 2, SIF 3 si SIF 5, ocazie excelenta pentru vinzatori de a marca profituri semnificative, miercurea trecuta piata a avut o revenire spectaculoasa“, observa Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj.

Articol integral Cotidianul