Consiliul de Administratie al Renault, companie care detine 44% din actiunile Nissan Motor Co, discuta luni, 3 iunie 2006, posibilitatea extinderii aliantei pe care o are cu Nissan si catre producatorul american General Motors, informeaza Bloomberg.

Vineri, milionarul american Kirk Derkorian, actionarul majoritar la GM prin compania de investitii Tracinda Corp a anuntat conducerea GM ca a discutat cu Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan posibilitatea ca firma americana sa se alature aliantei dintre cele doua companii.

Surse citate de Bloomberg sustin ca cele doua companii ar putea fi interesate de o participatie de 20% in cadrul GM. Printr-un comunicat de presa, conducerea Renault informa vineri ca alianta dintre cele doua companii este deschisa catre noi jucatori.

“Alianta dintre Renault si Nissan este un parteneriat deschis, care nu a fost niciodata limitat la doi asociati”, precizeaza comunicatul de presa.

De asemenea, conducerea GM a anuntat ca va analiza propunerea de alianta cu Renault-Nissan.

Bloomberg mai precizeaza ca statul francez detine 15,7% din actiunile grupului Renault, iar Reuters aminteste ca producatorul francez detine 44% din actiunile producatorului japonez Nissan.

Potrivit Forbes, o alianta intre cele trei companii ar crea un grup gigant cu o productie de 15 milioane de autovehicule pe an.