Federatia internationala de fotbal a suspendat federatia din Grecia! Echipa nationala a Greciei, precum si cluburile calificate in cupele europene si-au pierdut dreptul de participare prin aceasta suspendare.

Decizia a fost luata luni in cadrul unui comitet executiv FIFA si este explicata prin "ingerinta politicului in activitatea independenta a federatiei de fotbal".

Marti, parlamentul de la Atena urmeaza sa dezbata un proiect de lege privind organizarea ligilor de fotbal.

Prin aceasta initiativa legislativa, statul stabileste un plafon al nivelului de salarizare pentru un fotbalist, fixeaza limitele intre care poate fi semnat un contract de profesionist, dar stabileste si ca orice modificare in statutul si regulamentul unui club nu poate intra in vigoare fara avizul Ministerului Culturii (care in Grecia se ocupa si de activitatea sportiva).

Toate aceste prevederi ale proiectului sunt in contradictie cu statutul si recomandarile FIFA. Interesant este ca federatia internationala a luat aceasta decizie cu o zi inaintea dezbaterii in Parlament, pentru a atentiona probabil Atena la ce se expune. Informatiile privind continutul proiectului de lege au fost trimise la FIFA de catre Federatia locala.

Secretarul de Stat pe probleme de sport din Grecia, George Orphanos a reactionat aseara tirziu: "Proiectul de lege abia intra in dezbaterea Parlamentului si el poate fi amendat. Vom respecta intelegerea avuta cu domnul Blatter la intilnirea de la Zurich din martie".