Directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, a afirmat, in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca Partidul National Liberal se sprijina pe doi piloni: Mona Musca si Theodor Stolojan, “in rest, PNL nu exista”.

“As vrea sa va imaginati ca maine, Theodor Stolojan pleaca din PNL si Mona Musca, la fel. Vorbesc doar de ei doi, dar pot pleca si altii. Pot sa pariez ca, intr-o luna de zile, PNL cade sub 10%. Ma bazez pe toate sondajele pe care le-am facut noi, dar si altii, cateva luni de zile”, a declarat directorul CURS.

Sebastian Lazaroiu sustine ca prezenta lui Calin Popescu-Tariceanu in fruntea Partidului National Liberal a dus la declinul acestuia. “Parerea mea, este ca, daca va ramane acolo pana la urmatoarele alegeri, PNL nu va intra in Parlament”, a precizat directorul CURS.

De aceea, el considera ca este nevoie de “un alt varf”, acest lucru fiind posibil avand in vedere faptul ca, “spre deosebire de PD, PNL nu duce lipsa de personalitati care sa conduca.”

In plus, Sebastian Lazaroiu considera ca PNL este pragul unei sciziuni, care exista demult si se acutizeaza.

Directorul CURS i-a sugerat Ralucai Turcanu sa demisioneze nu numai din Biroul Permanent ci si din PNL, “pentru ca joi sau probabil foarte curand, ea si alte persoane de acolo, vor fi excluse sau suspendate din partid.” El a mai precizat ca mai sunt si alte persoane vizate, insa sanctiunile vor fi diferite. “Cinteza probabil excludere sau supendare.

Mona Musca si Stolojan… acolo inca nu au curajul sa faca ceva pentru ca stiu si ei ce stim si noi, ei tin partidul in sondaje. Stoica, probabil ca nu” a sustinut Sebastian Lazaroiu.