Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a revenit, ieri, asupra deciziei de a demisiona din toate functiile din partid, dupa ce a primit asigurari ca i se vor comunica toate negocierile politice pe care PSD le va face pe viitor.

Diaconescu anuntase, saptamana trecuta, ca demisioneaza, deoarece „un grup din PSD” a negociat cu „un grup din PNL” functia de sef al Curtii de Conturi, in care urma sa fie promovat Ovidiu Ispir, omul de casa al liberalului Dan Radu Rusanu.

Ispir este persoana care, in calitate de comisar al Curtii de Conturi ii facuse, in 2005, raport Marianei Diaconescu, sotia liderului pesedist, pe vremea cand aceasta conducea Eximbank. Dupa cateva luni de cautari, Ispir descoperise ca Mariana Diaconescu a adus un prejudiciu de 90.000 de euro bancii.

Prejudiciu mic, interese mari: Cristian Diaconescu a acuzat lucratura politica, subliniind ca Ispir este o persoana dubioasa, care nu face decat sa duca la indeplinire planul lui Rusanu de a controla Eximbank-ul si Curtea de Conturi.

„Nu vreau sa fac procese de intentie nimanui, nici colegilor mei, nici celor din alte partide, dar avand in vedere interesul aproape isteric al unui grup din PNL pentru desemnarea unui reprezentant al acestui grup in conducerea Curtii de Conturi si modul in care a fost folosita Legea Curtii de Conturi, modul in care a fost adoptata Ordonanta de Urgenta - sunt argumente foarte clare ca PSD nu avea ce sa caute in astfel de intelegeri”, a spus Diaconescu.

El a decis sa ramana in partid si sa lupte cu „Raul”: “ Din acest moment, ma opun hotiei si intelegerilor oculte.

Din afara PSD poti lupta mai greu impotriva Raului si, de aceea, am decis sa raman, cu aceeasi determinare de a lupta impotriva hotiei si nu ma voi lasa intimidat nici de atacuri impotriva familiei mele, nici de banii unora sau pozitiile pe care le-au avut la un moment dat, si nici de efectele si interesele pe care le au foarte multi oameni cu bani.

(...) Eu am fost si ministru al Justitiei si am vazut dinauntru cum arata Raul”.

Integral in Gandul