Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Timisoara au dispus marti trimiterea in judecata a opt persoane, intre care doi fosti directori din cadrul CFR Marfa, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie. Acestia au pretins sume importante de bani de la administratorii unor firme, in schimbul atribuirii nelegale de lucrari de executie la CFR. Prejudiciul cauzat a fost de circa 5 miliarde lei vechi.

Conform DNA, au fost trimisi in judecata trei functionari cu atributii de conducere si control din cadrul SNTFM CFR Marfa - Sucursala Timisoara, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata mai multi asociati si administratori ai unor societati comerciale cu capital privat din judetele Timis si Hunedoara.

Din probele administrate a reiesit ca in perioada 2001-2004, directorii CFR Marfa Timisoara au pretins si primit foloase materiale necuvenite constand in mobilier de lux de provenienta straina, executarea unor lucrari de constructii, instalatii termice, sanitare si de climatizare la locuintele lor si ale membrilor familiilor lor, in valoare de peste doua miliarde lei, de la administratorii societatilor comerciale.

In schimb, cei trei reprezentanti din conducerea societatii de transporturi feroviare marfa au favorizat firmele respective pentru a obtine si executa unele lucrari de investitii, reparatii capitale si reparatii curente la obiective Sucursalei CFR Timisoara, in mod preferential si cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice.

In plus, cei trei au inlesnit receptionarea si decontarea unor lucrari neefectuate sau efectuate partial de catre firmele favorizate.

Prejudiciul adus bugetului CFR Marfa Timisoara este de peste cinci miliarde ROL, societatea constituindu-se parte civila pentru recuperarea prejudiciului. Totodata, s-au luat masuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand inculpatilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.