Centrul de design al regiunii Rin-Westfalia a anuntat ca Mercedes-Benz R-Klasse a primit premiu de design “best of the best”, unul dintre cele mai prestigioase din lume.

Juriul a apreciat designul sofisticat si confortul pe care masina il ofera celor sase ocupanti. R-Klasse reprezinta o combinatie de dinamism, eleganta si functionalitate. Modul in care arata modelul prefigureaza conceptul de design al viitorului.

Profesorul Peter Pfeiffer, seful centrului de design de la Mercedes-Benz a declarat:” Prin productia lui R-Klasse, suntem primul constructor care a creat o asociere optica intre conceptele de spatiu, dinamism si viteza”.

In linii mari R-Klasse este o oferta de eleganta si calitati atletice. R-Klasse nu ofera doar un design deosebit ci si calitatile motoarelor sunt excelente, propunand o gama de motoare cu plaja de putere intinsa intre 224 CP si 306 CP. Dotarile tehnice se afla la un nivel inalt, R-Klasse foloseste sistemul de tractiune integrala 4MATIC si transmisia automata cu sapte rapoarte, 7G-TRONIC.

Sistemul de securitate al masinii include, pe langa airbag-uri si centuri de siguranta, un dispozitiv de avertizare care detecteaza posibilitatea comiterii unui accident.