Romexterra Bank a deschis in luna iunie a acestui an doua noi unitati teritoriale la Targu Jiu si Slatina, reteaua bancara ajungand astfel la 43 de sucursale, au anuntat marti oficialii bancii. Romexterra Bank estimeaza ca pana la sfarsitul anului in curs, reteaua bancara va dispune de 60 de unitati operationale.

Banca a mai anuntat ca tot luna trecuta, a finalizat si actiunea de majorare de capital, pana la plafonul de 134,4 milioane lei.

Potrivit informatiilor bancii, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net la data de 31 decembrie 2005, in suma de 14,4 milioane lei, Romexterra Bank a majorat capitalul social al bancii, pana la plafonul de 134,4 milioane lei.

In luna iunie, banca si-a extins reteaua teritoriala cu inca doua sucursale in Targu Jiu, agentie situata in Str.Tudor Vladimirescu nr.33 si in Slatina, agentia fiind situata in B-dul Alexandru Ioan Cuza, bl.S15.

Tot luna trecuta banca a mai scos un produs, respectiv cardul de credit Visa Clasic, care este valabil international, cu acoperire in lei, se adreseaza persoanelor fizice si este disponibil in toate unitatile teritoriale ale bancii. Limita maxima a creditului este de 20.000 RON, dar nu poate depasi 3 venituri nete. Dobanda anuala este de 19,9%, iar perioada maxima de gratie este de 50 zile.

In primul trimestru al acestui an, Romexterra Bank a inregistrat un profit net de 8,58 milioane lei, echivalentul a 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar volumul activelor bancii a crescut cu 68,93%, insumand 1,15 miliarde lei.

La sfarsitul anului trecut, activele totale ale bancii au fost de 1,05 miliarde lei, echivalentul a 289 milioane euro in crestere cu 54% fata de activele totale ale anului 2004.