Noi criterii de selectie pentru categoria marilor contribuabili

de     HotNews.ro
Marţi, 4 iulie 2006, 0:00


Incepand cu data de 1 iulie 2006, conform prevederilor Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 753/2006 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, au fost stabilite noile criterii de selectie pentru categoria marilor contribuabili.

In baza acestor noi criterii sunt considerati mari contribuabili, societatile comerciale care au cifra de afaceri, raportata in situatiile financiare incheiate la data de 31 decembrie a anului precedent celui in care se efectueaza actualizarea, mai mare sau egala cu 70 milioane lei (RON), respectiv 700 miliarde lei (ROL), cu exceptia celor aflati in procedura de insolventa.

Potrivit ANAF, sunt considerati mari contribuabili cei care desfasoara activitati specifice, respectiv: Banca Nationala a Romaniei, societatile bancare, societatile de asigurari, societatile de investitii financiare, societatile comerciale organizatoare de jocuri de noroc tip "Cazino".

Astfel, Directia generala de administrare a marilor contribuabili preia un numar de 88 societati comerciale, care anterior erau administrate de alte organe fiscale si, totodata, preda organelor fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, un numar de 655 societati comerciale, care nu mai indeplinesc criteriile pentru incadrarea in categoria marilor contribuabili.

Societatile comerciale preluate sau predate de catre Directia generala de administrare a marilor contribuabili se regasec in Anexele la Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1013 din data de 16.06.2006 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 753/2006.

Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1013/2006 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 569 din data de 26.06.2006 si sepoate identifica accesand adresa de Internet http://anaf.mfinante.ro , domeniul Legislatie, subdomeniul Noutati legislative.


54 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version