Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, a declarat ca, dupa sedinta de vineri a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii,”premierul si ministrul apararii ar fi trebuit sa accepte, cel putin formal, oficial, decizia CSAT”.

Referitor la conferinta de presa sustinuta de Ministrul Apararii Nationale de la Alba-Iulia, conform careia ministrii Sebastian Vladescu si Razvan Ungureanu ar trebui sa demisioneze pentru ca se afla in contradictie cu Guvernul si cu decizia PNL, Adriana Saftoiu a precizat ca in sedinta CSAT cei doi nu au votat, ci doar si-au exprimat parerea, la solicitarea Presedintelui Basescu.

“Daca pe logica domnului Atanasiu ca doamna Mona Musca si-a dat demisia pentru ca era in contradictie cu Guvernul, cei doi trebuie sa faca la fel, tare mi-e teama ca ministrul Atanasiu ar trebui sa-si dea si el demisia in cazul acesta pentru ca se afla intr-o cotradictie cu o decizie CSAT, a Presedintelui care, conform constitutiei, este comandatul fortelor armate”, a explicat Adriana Saftoiu.

Consilierul prezidential a afirmat ca, a doua zi dupa anuntul facut de PNL, “am primit 82 de articole din presa internationala” in care se sustinea ca cel care a anuntat retragerea trupelor din Irak este primul-ministru al Romaniei. “Pentru ei, Calin Popescu-Tariceanu nu a reprezentat presedintele PNL, ci Guvernul.

Ministrul Atanasiu nu era vicepresedinte PNL, ci Ministrul Apararii Nationale.”

Adriana Saftoiu a mai adaugat ca ceea ce se intampla acum “seamana cu experienta nefericita din 1997-2000”.