Omul de afaceri Ovidiu Tender continua sa ramana in arest, cu toate ca magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, miercuri, cererea de revocare a mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau. Potrivit procurorilor, hotararea Tribunalului nu este definitiva, iar Parchetul a facut, deja, recurs.

Procurorii au trimis Biroului de Executari Penale o hartie prin care se cer specificari suplimentare privind decizia judecatoreasca de miercuri: daca este sau nu definitiva.

Avocatii lui Tender sustin insa ca decizia trebuie pusa imediat in aplicare si ca omul de afaceri este tinut ilegal in arest. De altfel, apararea a inaintat Tribunalului Bucuresti o noua cerere de punere in executare a deciziei prin care a fost revocat mandatul de arestare a omului de afaceri.

Tender trece pentru a doua oara printr-o astfel de situatie. In urma cu trei saptamani, Ovidiu Tender trebuia pus in libertate conform deciziei instantei Tribunalului Bucuresti, insa el nu a parasit arestul decat dupa ce Curtea de Apel a admis aceasta cerere.

In dosarul RAFO-Carom, Ovidiu Tender este acuzat, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.

Ovidiu Tender fusese pus in libertate in data de 8 iunie.