Consiliul Concurentei a aprobat marti preluarea producatorului clujean Maestro Industries de catre unul din liderii industriei romanesti de mezeluri, Caroli Foods, informeaza un comunicat de presa al companiei. Pentru acest an, conducerea Grupului Caroli Foods estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 93 de milioane de euro, ceea ce ar reprezenta o crestere de 50% fata de anul trecut.

„Preluarea Maestro Industries inseamna in primul rand cresterea portofoliului de produse al Grupului Caroli Foods.

Datorita sinergiilor care se vor crea la nivel de productie si distributie, vom realiza o dublare a cotei de piata la nivelul pietei din Ardeal, ceea ce duce la o consolidare a pozitiei Grupului la nivel national”, a declarat Talal El Solh, presedintele Grupului Caroli Foods.

Maestro devine astfel cea de-a patra marca din portofoliul Caroli Foods, celelalte trei fiind Gourmet, Caroli si Primo, aceste marci ingloband o gama de peste 200 de produse.

Caroli Foods a mai anuntat ca in perioada urmatoare va derula un program consistent de investitii la Cluj-Napoca, pentru a asigura cresterea productivitatii si respectarea riguroasa a standardelor de calitate, investitia urmand a fi sustinuta atat prin fonduri proprii, cat si prin surse de finantare externe.

Contractul de achizitie dintre Caroli Foods si Maestro Industries a fost incheiat la sfarsitul lunii martie 2006, in urma unor discutii care au durat un an de zile. Avizul Consiliului Concurentei reprezinta ultima etapa necesara pentru intrarea in vigoare a acestui contract.

Reprezentantii Caroli Foods au anuntat ca in prima jumatate a anului 2006, cresterea grupului a fost de peste 50% in comparatie cu aceeasi perioada din 2005 si ca pentru intreg anul 2006, cifra de afaceri este estimata la aproximativ 93 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.