Grupul de firme Dedeman din Bacau a semnat cu banca ABN AMRO un contract de credit de 15 milioane de euro in vederea extinderii lantului de hypermarketuri Dedeman precum si pentru constructia primului show room Renault Trucks din estul Romaniei, informeaza un comunicat de presa al grupului.

Creditul este structurat pe doua componente, una de investitii in valoare de 11,5 milioane euro pe termen de cinci ani, iar cea de-a doua, pentru activitatea curenta, in valoare de 3,5 milioane euro.

„Aceasta structura de credit ne sprijina in vederea atingerii obiectivelor grupului Dedeman pe termen mediu si demonstreaza relatia foarte buna cu ABN Amro”, a declarat Dragos Paval, presedinte al grupului de firme Dedeman.

Grupul de firme Dedeman este format din Dedeman SRL, operatorul de hypermarketuri DIY, Dedeman Automobile SRL, dealer Dacia Renault Nissan si Dedeman Camioane SRL, dealer Renault Trucks. Grupul Dedeman este detinut de fratii Adrian si Dragos Paval.

Reprezentantii companiei au anuntat ca in prima parte a anului viitor Dedeman Camioane va inaugura primul show room Renault Trucks din estul Romaniei. In luna iulie a acestui an Dedeman isi va inaugura centru logistic din Bacau intins pe o suprafata de 15.000 mp, iar oficialii grupului au anuntat ca intentioneaza sa deschida 2-3 hypermarketuri pe an.

Anul trecut, grupul a inregistrat o cifra de afceri de 75 milioane euro si un profit de sapte milioane euro. Hypermarketurile Dedeman comercializeaza peste 40.000 de produse de instalatii sanitare, termice si electrice, materiale de constrcutie, articole pentru amenajari interioare si exterioare, scule electrice si echipamente de protectie, aparatura electronica si electrocasnica.