Constructorul de limuzine Binz, faimos pentru realizarea caroseriei limuzinei bazate pe modelul E-Klasse al celor de la Mercedes, va construi noile limuzine S-Klasse.

S-Klasse Limo va continua traditia inceputa in 1936, cand Michael Binz a inceput sa construiasca masini cu elemente de provienienta Mercedes. Producerea limuzinelor E-Klasse nu va fi oprita, dar se presupune ca acest lucru va fi mai complicat in conditiile lansarii noii limuzine S-Klasse, care este mult mai mare si mai sofisticata si care va fi disponibila initial numai comenzilor speciale.

Aceasta va avea sase usi si va reprezenta o adevarata masina prezidentiala care releva in cel mai profund mod stilul european de design Mercedes.

Caroseria realizata de Binz releva semnificativ designul noii S-Klasse, de remarcat fiind randul de usi din mijloc dotate cu geamuri electrice. Interiorul modelului este la fel de remarcabil ca designul exterior. Ambianta deosebita creata de dotarile cu monitoare video, de sistemul de aer conditionat sofisticat sau de geamurile fumurii, ofera un grad ridicat de comfort pasagerilor.

Puterea limuzinei va fi dezvoltata de un propulsor turbodiesel V6 common-rail, optional putand fi comandata o unitate V6 pe benzina.

Peter Smith, CEO la Binz UK explica: “Prin noua S-Klasse, Mercedes-Benz a atins un nou nivel de siguranta si confort pentru pasageri iar construirea unei limuzine mai mari ca dimensiuni inseamna reconsiderarea setarilor pentru sistemele electrice, recalibrarea functiilor masinii, a sistemului de suspensii, toate pentru a nu afecta stabilitatea sau siguranta masinii."