Pentru a doua runda de licitare a celor 17 trasee de maxi-taxi din Bucuresti, organizata ieri la primarie, s-au prezentat aceleasi societati cu aceleasi oferte ca la prima etapa, din 20 iunie. S-au depus oferte doar pentru 11 trasee, dintre care zece au fost ofertate de o singura firma sau asociatie de firme.

Prima runda a licitatiei fusese suspendata tocmai pe motivul ca a existat o singura oferta pe traseu. „Asa este legea. La prima licitatie nu se ia in considerare daca este o singura oferta. La a doua se poate face prin negociere cu o singura sursa. Pe de alta parte, acum urmeaza analizarea ofertei tehnice.

Vom vedea la sfirsitul lunii daca sint eligibili sau nu“, sustine Stefan Pirpiliu, directorul Departamentului de Transport din cadrul Primariei Capitalei. Comparind prima oferta din iunie cu cea depusa ieri, se vede clar ca, in sapte cazuri, aceeasi firma care s-a inscris prima oara singura pe un traseu s-a inscris si a doua oara, tot singura.

Numai ca, de data aceasta, primaria e obligata sa ii ia in considerare oferta. Singurul traseu pentru care au licitat doua firme e linia 703, care face legatura intre Unirii si cartierele Berceni si Dristor. De asemenea, traseele care n-au prezentat interes de prima data nici ieri n-au fost ofertate.

Nord-vestul Capitalei, fara maxi-taxi

Societatile care au depus ofertele nu au fost interesate de zonele periferice ale cartierelor Chitila, Bucurestii Noi, Baneasa, Drumul Taberei si Militari. Municipalitatea va organiza o noua licitatie pentru atribuirea acestor trasee pina la sfirsitul acestei luni, potrivit directorului Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei, Gheorghe Udriste.

Conform ofertelor depuse la licitatia de miercuri, microbuzele maxi-taxi vor circula numai la periferia cartierelor Colentina, Pantelimon, Dristor, Berceni si Rahova, acoperind doar zonele din sudul si estul Capitalei.

Bucurestenii vor plati 1,2 lei pentru o calatorie intre Piata Obor si un hipermarket situat in apropiere de localitatea Voluntari (linia 701). Pentru acelasi traseu, abonamentul lunar va costa aproape 70 de lei, potrivit ofertei depuse.

Integral in Cotidianul