Surprinzatorul cipriot care a jucat finala si la Australian Open a recidivat pe iarba, la Wimbledon, unde s-a calificat in semifinale. Tot in penultimul act a mai ajuns, surprinzator, veteranul suedez Jonas Bjorkman.

Astazi s-au disputat trei dintre cele patru sferturi de finala ale turneului masculin de la Wimbledon. Roger Federer a incheiat repede primul meci, cistigind in doar trei seturi confruntarea cu croatul Mario Ancici. Liderul mondial, care s-a impus cu un triplu 6-4, a ajuns la o serie incredibila de 46 de victorii consecutive pe iarba.

Al doilea meci i-a opus pe cehul Radek Stepanek, cel care a cucerit-o pe elvetianca Martina Hingis, si pe suedezul Jonas Bjorkman, autorul unui parcurs de senzatie la Wimbledon 2006.La 34 de ani, Bjorkman a devenit cel mai batrin semifinalist la turneul britanic, dupa ce l-a invins, in cinci seturi epuizante, 7-6, 4-6, 6-7, 7-6, 6-4, pe Stepanek.

Cehul a fost neputincios furiei veteranului suedez, desi a fost incurajat din tribune de prietena sa, Martina Hingis.

Al treilea meci a adus inca o surpriza. Marcos Baghdatis, simpaticul cipriot care a facut senzatie la Australian Open, l-a eliminat pe Lleyton Hewitt, un specialist al gazonului englezesc. Baghdatis s-a impus relativ confortabil, cu 6-1, 5-7, 7-6, 6-2.

Al patrulea meci, cel dintre finlandezul Jarko Nieminen si spaniolul Rafael Nadal, a fost reprogramat pentru miine. Tot joi se joaca si prima semifinala, intre Federer si Bjorkman.

Marti s-au disputat si sferturile de la feminin: Maria Sharapova - Elena Dementieva 6-1, 6-4; Amelie Mauresmo - Anastasia Myskina 6-1, 3-6, 6-3, Justine Henin-Hardenne - Severine Bremond 6-4, 6-4 si Kim Clijsters - Na Li 6-4, 7-5.

Semifinalele se disputa tot vineri: Sharapova - Mauresmo si Henin-Hardenne - Clijsters.