In primele sase luni ale anului

Venituri de 244 milioane lei pentru AVAS

de M.C.     HotNews.ro
Joi, 6 iulie 2006, 0:00


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat in primul semestru venituri din activitatea de valorificare de 244,26 milioane lei. Din aceasta suma, 171,48 milioane lei reprezinta incasari generate de aplicarea metodei de valorificare prin executare silita.

„Blocarea recenta a celor 5.000 de conturi a avut efectul scontat. Acolo unde firmele nu platesc de buna voie, le vom pune sechestru pe bunuri, vom scoate la licitatie patrimoniul si vom dispune toate masurile legale si necesare pentru recuperarea datoriilor catre bugetul de stat”, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu.

Pe categorii de creante, incasarile AVAS s-au realizat astfel: 138,44 milioane lei aferente creantelor bancare neperformante si a celor preluate de la Ministerul Finantelor Publice; 50,26 milioane lei aferente creantelor fiscale; 39,08 milioane lei aferente creantelor preluate de la Distrigaz si Electrica; 16,47 milioane lei aferente creantelor proprii AVAS.

In ultima perioada, AVAS a dispus instituirea blocarii conturilor unui numar de 9.374 datornici, aplicarea sechestrului asupra activelor aflate in patrimoniul unui numar de 178 societati, valorificarea de active in cadrul a 315 licitatii publice organizate, si comunicarea titlurilor executorii pentru 1.280 debitori si garanti ai acestora.

Totodata, in aceasta perioada, au fost incheiate sau se afla in derulare 292 de angajamente si conventii de esalonare la plata.33 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri