Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a prezentat, joi, intr-o conferinta de presa, dosarul pe care l-a primit de la CNSAS, mai exact file semnate Dan Voiculescu sau cu pseudonimul Felix.

Intr-o lunga conferinta de presa, avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a citit si a comentat fiecare fila din materialul atribuit clientului sau.

Pe tot parcursul expunerii sale, Sergiu Andon a sustinut ca nu exista dovezi care sa arate ca Dan Voiculescu a facut politie politica. El a explicat ca liderul PC a semnat bilete si nu note informative, bilete care i-au fost cerute de conducerea institutiei in care lucra.

Biletele semnate Felix sunt datate 1977, contin lucruri vagi, scrise la presiune si nu contin elemente de politie politica, nici elemente care sa aduca atingere drepturilor cuiva, a declarat Sergiu Andon.

Dan Voiculescu nu s-a lasat niciodata antrenat de Securitate, dimpotriva a pacalit Securitatea si nu a devenit informator, a sustinut avocatul acestuia.

“Aflat mereu sub presiunea Securitatii si la insistenta ei de a-l face informator, date fiind profesia, legaturile cu strainii si faptul ca stia la perfectie trei limbi straine, Dan Voiculescu i-a dus cu presul, nelasandu-se antrenat in niciun fel de delatiune”, a declarat Andon.

Avocatul a aratat ca orice legatura a lui Voiculescu cu strainii era raportata printr-o nota. ”Nu era nici un fel de turnatorie, era o obligatie de a raporta ca s-a intalnit cu un strain”.

Referitor la notele din dosar semnate “Mircea”, avocatul lui Voiculescu a explicat ca liderul PC nu are nicio legatura cu ele.

“Nu au grafia domnului Voiculescu. Nu exista nici o dovada ca e una si aceeasi persoana”.

Dan Voiculescu s-a lansat intr-o serie de acuzatii la adresa lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, pe care l-a acuzat ca face jocuri politice din cauza ca liderul PC ar fi refuzat sa investeasca “in publicatiile falimentare ale lui Dinescu”.

Voiculescu a declarat ca dosarul sau de la CNSAS este o “diversiune politica cu implicatii economice directe”. Liderul conservator a cerut organelor abilitate sa faca verificari in cazul Dinescu, despre care a spus ca in 1983 a fost racolat de un colonel de Securitate al carui nume incepe cu litera “ B” .

Liderul PC a propus totodata Comisiei juridice din Senat sa se schimbe modul de numire a membrilor in cadrul CNSAS. “Acestia nu ar trebui numiti pe criterii politice, trebuie sa fie victime ale Securitatii care sa isi caute calaii”, a spus Dan Voiculescu.