Politia Romana si Orange Romania au semnat un protocol de colaborare care are ca obiect trasmiterea in sistem streaming live direct pe telefonul mobil a imaginilor preluate de la sistemul de supraveghere video a traficului de pe DN1 catre toti clientii Orange posesori ai unui telefon compatibil.

Acest parteneriat a devenit operational pe baza solutiei tehnice furnizate de Alcatel, iar realizarea acestuia este justificata de satisfacerea nevoii permanente de informare a cetatenilor cu privire la conditiile de trafic pe drumurile publice, in conformitate cu principiul transparentei institutionale.

Astfel, clientii Orange vor putea vizualiza direct pe telefonul mobil, in portalul wap Orange World, imagini surprinse in timp real de camerele de supraveghere de pe DN1, fiind permanent informati despre conditiile de trafic (aglomerari, ambuteiaje, devieri, restrictii de circulatie etc).

Initiativa de cooperare se incadreaza in conceptul de e-government si reprezinta o transpunere in practica a politicii de parteneriat public-privat a Politiei Romane.

Mai mult decat atat, semnatarii protocolului si-au manifestat intentia de a extinde aceasta colaborare, prin analizarea posibilitatilor de dezvoltare de noi servicii la dispozitia cetatenilor, cum ar fi interogarea bazelor de date de interes public ale Politiei Romane, prin intermediul serviciului de mesaje scurte (bunuri si persoane disparute sau urmarite, autovehicule sustrase etc).