In emisiunea “Romania la raport” de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, istoricul Marius Oprea a afirmat ca Dan Voiculescu ar fi trebuit sa faca publice sintezele si evaluarile securistilor care faceau referiri la activitatea sa.

“In momentul in care un colaborator al Securitatii intra ca membru de partid, mapa sa informativa, care continea delatiunile propriu-zise, era distrusa. Probabil ca s-au mai pastrat accidental niste note, cele semnate “Felix”, dar exista insa sintezele si evaluarile securistilor cu privire la activitatea sa. De ce nu ni le-a prezentat?”, a spus Marius Oprea.

Istoricul a declarat ca este posibil ca astfel de evaluari sa fi stat la baza deciziei CNSAS pe care o considera ca fiind cea corecta.

Marius Oprea a declarat ca “Dan Voiculescu este un om care minte atunci cand spune ca nu a colaborat cu Securitatea”.

El a adaugat ca, daca acesta ar fi dorit sa demonstreze ca nu a facut politie politica, ar fi trebuit sa faca publica o nota de evaluare a ofiterului de securitate in care sa se spuna, de exemplu, ca “domnul Voiculescu trebuie scos din retea pentru ca nu isi face datoria”.

Totodata, Marius Oprea a mai adaugat ca nu exista contraspionaj economic pur. “Cei care au lucrat in contraspionajul economic, inclusiv ofiterii si informatorii lor, dadeau informatii cu caracter de politie politica”, a precizat acesta.