Cu circa 240 milioane euro datorii restante la bugetul statului, fiind catalogata unul dintre cei mai mari datornici la stat, Compania Nationala a Huilei - CNH Petrosani face achizitii pe cat de costisitoare, pe atat de surprinzatoare pentru un rau-platnic.

Cu aprobarea Ministerului Economiei, conducerea CNH a cumparat 7 masini de fabricatie straina, care au costat, in total, circa 140.000 de euro. Directorul general al companiei, Daniel Surulescu, va umbla cu un autoturism Passat, iar pentru sefii celor 6 directii din societate au fost cumparate masini Ford Mondeo.

Reprezentantii CNH motiveaza decizia de reinnoire a parcului auto prin gradul ridicat de uzura al autoturismelor din dotare, care ar ingreuna traficul pe ruta Petrosani-Bucuresti. „Parcul auto al companiei este invechit, cu masini fabricate in anii 1990. Achizitia celor 7 autoturisme noi a fost aprobata de catre Ministerul Economiei”, a declarat directorul general al CNH.

Insistand asupra necesitatii inlocuirii vechilor masini din dotare, Surulescu a explicat ca masina lui de serviciu, o Honda CRV din 1998, avea peste 800.000 kilometri la bord si un consum exagerat de combustibili.

Pentru a cumpara masinile straine noi, CNH a organizat o licitatie deschisa, in urma ofertelor primite, conducerea companiei luand decizia sa cumpere 6 masini Ford Mondeo, la pretul de 20.000 de euro fiecare, si un autoturism Volkswagen Passat, cu 17.000 de euro.

Integral in Gandul