Cum sa motivezi doua echipe care s-au aflat in pragul celei mai importante finale? Jucatorii admit ideea deceptiei, chiar daca antrenorii adopta un discurs diplomatic: "Locul trei este important".

Portugalia poate egala performanta generatiei Eusebio, iar Germania poate da dreptate cotidianului Bild care a publicat ieri un articol "50 de motive pentru care suntem cei mai buni".

Lucas Podolsky a primit titlul de cel mai bun tinar jucator al Mondialului. Podolsky, 20 de ani, a ocupat locul 4 intr-un sondaj realizat pe site-ul oficial al competitiei, insa FIFA l-a dat cistigator pentru ca si-a asumat "ultimul cuvint".

Cele mai multe voturi in sondajul FIFA le primise ecuadorianul Valencia, pe locul 2 s-a clasat Cristiano Ronaldo, pe 3 Lionel Messi, dar federatia l-a preferat cistigator pe Podolsky.

Selectionerul Jurgen Klinsmann a declarat presei ca va lua o decizie privind prelungirea contractului dupa ce se va consulta cu familia.

Omologul sau Felipe Scolari este absolut enigmatic. A evitat orice aluzie la viitorul sau, chiar daca federatia lusitana i-a pus deja pe masa un nou contract. Surse apropiate de cantonamentul Portugaliei sustin ca Scolari va anunta marti plecarea la o mare echipa de club din Europa.

Amintirea esecului cu Franta nu s-a risipit cu totul. Federatia portugheza a inaintat o plingere la FIFA prin care solicita suspendarea antrenorului francez Domenech. "In momentul in care fotbalistii nostri se indreptau spre vestiar, dupa incheierea partidei, Domenech statea in drumul lor, ridea batjocoritor si ii arata cu degetul. Vrem sa fie suspendat!"

Absentii jocului pentru locurile 3-4 -

Germania: Lehmann, Ballack

Portugalia: Miguel, Ricardo Carvalho.